1 min. čitanja

Šibenik svojim vrhunskim sportašima dodjeljuje stipendije

Šibenik svojim vrhunskim sportašima dodjeljuje stipendije
Foto: Grad Šibenik

Grad Šibenik prihvatio je prijedlog Izvršnog odbora Zajednice sportova Grada Šibenika o dodjeli stipendija šibenskim sportašima koji su, prema kategorizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora, svrstani u prvu, drugu i treću kategoriju vrhunskih sportaša Republike Hrvatske te će za njih 11-oro iz ovogodišnjeg proračuna Grada Šibenika biti isplaćeno 7.963 eura.

- S našim ćemo stipendistima uskoro potpisati i ugovore kojima želimo ukazati na važnost i doprinos šibenskih vrhunskih sportaša razvoju sporta i sportske kulture u našoj sredini. Neka im odobrene stipendije budu dodatni poticaj za ostvarenje još boljih rezultata u narednom razdoblju. Želimo im puno sportske sreće i uspjeha te im se zahvaljujemo na promociji našeg Grada - kazala je Mirjana Žurić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika.

Prema Pravilniku o dodjeli stipendija vrhunskim sportašima Grada Šibenika, natječaj će za njih biti raspisan i 2024. godine, a za stipendije vrhunskim sportašima u gradskom će proračunu biti rezervirana ista svota. Rasporedit će se tako da će se za prvu kategoriju vrhunskog sportaša isplaćivati mjesečno 136,09 eura. Drugokategoriziranim vrhunskim sportašima će mjesečno biti isplaćeno 106,07 eura, dok stipendisti treće kategorije vrhunskih sportaša mogu računati na mjesečnih 66,39 eura stipendije, objavili su iz Grada Šibenika.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.