1 min. čitanja

Sestra u ginekološkoj ambulanti u Supetru dala otkaz: “Uvjeti su kao u srednjem vijeku!”

Sestra u ginekološkoj ambulanti u Supetru dala otkaz: “Uvjeti su kao u srednjem vijeku!”
Foto: Wikimedia

SUPETAR – Gradonačelnica Supetra Ivana Marković objavila je da je sestra u ginekološkoj ambulanti dala otkaz, dok se ne zna hoće li umirovljeni ginekolog, koji privremeno radi na pola radnog vremena, ostati i dalje raditi. Ako on prestane raditi, Brač u potpunosti ostaje bez ginekologa.

“Sestra u ginekologiji je dala otkaz, doktor Jašić ne zna hoće li nastaviti svoj rad. Činjenica je da je Dom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije preuzeo ginekološku ordinaciju, nisu riješili sve administrativne stvari, klima-uređaj ne radi cijelu godinu, a uvjeti u kojima pacijentice dolaze na pregled su kao u srednjem vijeku. Podsjećam da je iz Doma zdravlja SDŽ-a još u prosincu 2020. godine za Slobodnu Dalmaciju došla izjava: ‘Iz Splita su jučer stigli radnici tehničke službe Doma zdravlja koji će ukloniti manjkavosti u ginekološkoj ambulanti i čekaonici.’ Koje su to manjkavosti riješili, budući da su tek jutros, nakon pisanja novinara, radnici došli u Supetar u ordinaciju tražiti internetsku vezu ili već što?” napisala je Marković na Facebooku.

Nadalje, navodi da se mogu nalaziti sto i jedna opravdanja, ali da do danas nisu proradili ni klima, internet ni telefon.

“U međuvremenu smo ostali bez medicinske sestre, a pitanje je što će biti s ginekologom. U međuvremenu, Grad Supetar je kupio i donirao klimu za potrebe ginekologije da ne moramo čekati još godinu dana. Možemo se samo nadati da će se odgovorni za organizaciju zdravstvene zaštite na otoku Braču više usredotočiti na sustavnu organizaciju i planiranje raspodjele stručnog kadra, a ne gledanje u kristalnu kuglu. Ja već sada postavljam pitanja tko će zamijeniti radiologa kada ode u mirovinu? Tko će zamijeniti doktora medicine rada? Da ne bude da nismo znali. Ili da ne prođe mail zbog isključenog interneta”, napisala je supetarska gradonačelnica danas na Facebooku.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

APEL GRADONAČELNICE SUPETRA Jedini ginekolog na Braču ostao bez interneta i telefona jer Dom zdravlja ne plaća račune
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.