1 min. čitanja

Šefica međunarodnog udruženja kružnih putovanja zahvalila dubrovačkom gradonačelniku

Šefica međunarodnog udruženja kružnih putovanja zahvalila dubrovačkom gradonačelniku
Foto: Grad Dubrovnik

DUBROVNIK – Predsjednica i direktorica međunarodnog udruženja Cruise Lines International Association (CLIA) Kelly Craighead uputila je pismo dubrovačkom gradonačelniku Matu Frankoviću u kojem mu, između ostalog, zahvaljuje na angažmanu jer je Grad Dubrovnik, unatoč kriznim vremenima, stao uz ovu organizaciju.

– Pandemija koronavirusa svima je donijela neke nove izazove, ali me veseli što smo i u ovom vremenu nastavili našu suradnju zbog čega sam sigurna da ćemo uskoro moći intenzivirati zajedničke napore u odgovornom i održivom upravljanju turizmom u destinaciji – navodi  predsjednica i direktorica CLIA-e ističući kako održivost ostaje visoko u programu rada CLIA-e.

– Uistinu smo zadovoljni što smo uspjeli ponovno pokrenuti operacije diljem svijeta, uključujući i Dubrovnik – piše dalje uz zahvalu na angažmanu koji su gradonačelnik Franković i njegov tim imali u ponovnom pokretanju poslovanja cruise tvrtki u Hrvatskoj, a koje je rezultat ukidanja zabrane uplovljavanja putničkim brodovima na međunarodnim kružnim putovanjima u hrvatske luke i to  upravo zahvaljujući inicijativi gradonačelnika.

U svom dopisu, čelna osoba krovnog i najvećeg udruženja cruise industrije koje predstavlja 95 % sveukupnog tržišta, između ostalog, navodi i da je gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Frankovićem i zamjenicom Jelkom Tepšić dugogodišnji partner CLIA-e.

– Ponosimo se Sporazumom o suradnji koji smo sklopili u srpnju 2019. kao i svime što smo do sada zajedno postigli, a partnerstvo i suradnja između CLIA-e i Grada Dubrovnika za nas predstavljaju model uspješnog upravljanja destinacijom i angažmana s lokalnim zajednicama i ne propuštamo priliku to javno istaknuti – poručuje Kelly Craighead.

Zaključno, Craighead izražava zadovoljstvo što će i cruise industrija u narednom razdoblju dijelom doprinijeti gospodarskom oporavku Dubrovnika te zahvaljuje gradonačelniku što je snažan zagovaratelj interesa svoga grada, održivog turizma i prijatelj CLIA-i kao i cruise industriji.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.