2 min. čitanja

MINISTAR OBIŠAO GRADILIŠTE NA KOLOČEPU I NAJAVIO: Rekonstrukcija luke bit će gotova prije roka!

MINISTAR OBIŠAO GRADILIŠTE NA KOLOČEPU I NAJAVIO: Rekonstrukcija luke bit će gotova prije roka!
Foto: Grad Dubrovnik

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i dubrovačko-neretvanski županm Nikola Dobroslavić obišli su u četvrtak radove na rekonstrukciji luke u Donjem Čelu na Koločepu.

Ministar Oleg Butković je tom prilikom naglasio kako je rekonstrukcija luke na Koločepu jedan od osam EU projekata rekonstrukcije luka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, te da se razvija jako dobro.

– Zadovoljni smo i prema podacima od izvođača radovi bi mogli biti završeni i prije predviđenog roka, koji je 15. prosinca ove godine – rekao je ministar.

Vrijednost projekta Rekonstrukcija luke za javni promet u naselju Donje Čelo – otok Koločep  je oko 30 milijuna kuna i najvećim se dijelom, u iznosu od 85 posto ukupne cijene, financira iz europskog Kohezijskog fonda, a ostatak od 15 posto osigurava Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Foto: Grad Dubrovnik

Gradonačelnik Mato Franković ovom se prigodom zahvalio Županijskoj lučkoj upravi, Županiji dubrovačko-neretvanskoj i resornom Ministarstvu na ulaganju u lučku infrastrukturu koja će, kako je kazao, podići kvalitetu života Elafitskih otoka.

Napomenuo je i da se posebno radi na izgradnji vodoopskrbne i kanalizacijske mreže na otocima. – Na Lopudu smo počeli, na Šipanu ćemo vrlo skoro, a na Kalamoti ćemo prvo dogovoriti trasu s mještanima, a potom nakon izmjene projekta krenuti u daljnju pripremu za izvođenje radova izgradnje vodovodne i kanalizacijske mreže – naglasio je gradonačelnik Franković.

Prije obilaska održan je i sastanak na kojem se razgovaralo o projektima na području Grada i Županije, između ostalog i o mogućnosti financiranja ceste Tamarić u Mokošici.

Za navedenu cestu Grad Dubrovnik već je ishodio građevinsku dozvolu, a njezinom izgradnjom i spajanjem s nerazvrstanom cestom Lozica-Mokošica-Komolac-Sustjepan, uvelike će se rasteretiti promet Ulicom Bartola Kašića u Mokošici, kao i olakšati pristup školi i vrtiću.

Foto: Grad Dubrovnik

M.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.