1 min. čitanja

Samoodrživi grad Novalja u dolini vodika

Samoodrživi grad Novalja u dolini vodika
Foto: TZ otoka Paga

NOVALJA - U prostorijama Gradske uprave Grada Novalje nedavno je potpisan Sporazum za provedbu Pilot projekta energetske samoodrživosti grada Novalje korištenjem obnovljivih izvora energije, a najviše vodika i sunca.

Projekt energetske samoodrživosti dio je Europskog zelenog plana koji ima za cilj poboljšanje dobrobiti i zdravlja građana te budućih generacija, tako što će se osigurati čisti zrak, voda i tlo, zdrava i povoljna hrana, čišća energija, kao i mnogi drugi benefiti.

U razvoju niskougljične ekonomije, radi smanjenja emisija CO2, vodik ima sve važniju ulogu, a može se koristiti gdje god nam je potrebna električna energija: u sustavima centralnog grijanja kućanstava i gradske toplane, za grijanje škola, bolnica, javnih ustanova, staklenika, sportskih dvorana, bazena, za proizvodnju i korištenje struje u školama, bolnicama i javnim ustanovama, kao i u industriji, javnom transportu, javnoj rasvjeti, zaštiti luke, itd.

Sporazum su potpisali gradonačelnik Ivan Dabo i predstavnici projektnog tima 'ZEMC' – Kruno Fafanđel i Simon Ferjuc, priopćili su iz Grada Novalje.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO Novalja će dobiti novu ribarsku luku
Novalja dobiva novu ribarsku luku s 31 vezom za plovila duljine do 20 metara. Ribarska luka bit će sigurna i operativna iskrcajna luka za ribare, ali i sigurno zaklonište. U sklopu ribarske luke povećat će se i dužina operativne obale. Po potpisu Ugovora za izvođenjem radova na rekonstruk…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.