2 min. čitanja

FOTO Novalja će dobiti novu ribarsku luku

FOTO Novalja će dobiti novu ribarsku luku
Foto: LU Novalja

NOVALJA - Novalja dobiva novu ribarsku luku s 31 vezom za plovila duljine do 20 metara. Ribarska luka bit će sigurna i operativna iskrcajna luka za ribare, ali i sigurno zaklonište. U sklopu ribarske luke povećat će se i dužina operativne obale.

Po potpisu Ugovora za izvođenjem radova na rekonstrukciji i dogradnji sjevernog lukobrana – ribarski dio luke otvorene za javni promet u gradu Novalja, Lučka uprava Novalja objavila je i 3D vizualizaciju projekta.

Foto: LU Novalja

Vrijednost projekta je 34.372.026,13 kuna. Od toga 75 % financira Europska unija, a 25 % Republika Hrvatska, a financiranje će se objediniti preko Ministarstva poljoprivrede iz Mjera "Ribarske luke, iskrcajna mjesta, burze riba i zakloništa", Operativni program za pomorstvo i ribarstvo.

Pripremne radove i dokumentaciju do građevinske dozvole projekta financirao je Grad Novalja. Naziv projekta je "Rekonstrukcija i dogradnja sjevernog lukobrana", uz ribarski dio luke otvorene za javni promet u gradu Novalja–1. faza. Postojeći lukobranski objekt duljine 279,59 metara privezne obale, koji je na unutarnjoj strani duljine 241,03 m, će se rekonstruirati i produljiti za 78 m, obnovit će se zaštitni kamenomet na vanjskoj strani veličinom kamenih blokova primjerenih uvjetima i lokaciji, rekonstruirat će se obalni zidovi razgradnjom postojećih te dograditi na novom dijelu lukobrana. Širina lukobrana bit će 20,90 m sa šetnicom uz priveznu obalu te prometnicu s parkiralištem te zaštitni kamenomet na vanjskoj strani parapetnog zida.

Foto: LU Novalja

Pred početak radova na izgradnji nove ribarske luke u Novalji, u Lučkoj upravi Novalja potpisan je Ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji i dogradnji sjevernog lukobrana–ribarski dio luke otvorene za javni promet u gradu Novalja–1. faza. Ugovor je potpisan između Lučke uprave Novalja kao naručitelja i tvrtke "G.A.M.I.K" d.o.o. kao izvođača radova. U ime naručitelja ugovor je potpisao ravnatelj Lučke uprave Novalja Tomislav Kustić, a u ime izvođača radova direktor "G.A.M.I.K" d.o.o. Krešo Gabrić. Izgradnja nove ribarske luke bit će završena iduće godine.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.