1 min. čitanja

Rovinj poprima blagdansko ruho

Rovinj poprima blagdansko ruho
Foto: GR

ROVINJ – U Gradu Rovinju su u tijeku posljednje pripreme za ovogodišnje blagdansko razdoblje. Ovih se dana tako postavljaju ukrasi i lampice koje će tradicionalno zasvijetliti u ponedjeljak, 6. prosinca.

Građane će dakako razveseliti novi bor na glavnom gradskom trgu i izgled novih ukrasa koji će krasiti glavnu ulicu Carera, a koji su osmišljeni u suradnji s rovinjskom udrugom Faro11.

Unatoč trajanju epidemije virusa Covid-19, Grad Rovinj je u skladu sa svim propisanim mjerama pripremio program na rivi i glavnom gradskom trgu, na kojem će od 15. prosinca do 9. siječnja biti postavljeno 11 kućica s ponudom rovinjskih ugostitelja i obrtnika te pozornica za glazbeni i zabavni program u suradnji s Udruženjem obrtnika Rovinji lokalnom Turističkom zajednicom. Sportska zajednica Grada Rovinja i Udruga Martišnjak z muštaci će organizirati humanitarni Božićni rovinjski đir u trčanju, hodanju i  bicikliranju „Štrika Ferata“.

Za najmlađe će također biti organizirane animacije, a 18. prosinca posjetiti će ih Djed Mraz. Pojedinosti programa biti će predstavljene također u ponedjeljak, 6. prosinca.

Kao i prethodnih godina Grad Rovinj je osigurao prigodne poklon-paketiće za djecu predškolskog i školskog uzrasta za koje je izdvojeno 220.000 kuna iz gradskog Proračuna.

S iznosom od 77.000 kuna financirati će se paketi hrane i higijene za korisnike socijalne pomoći prema popisu Centra za socijalnu skrb i Crvenog križa, dok će umirovljenicima koji ostvaruju mirovinu u ukupnom iznosu do 2.200  kuna biti isplaćene božićnice za koje je iz Proračuna osigurano oko 230.000 kuna.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.