3 min. čitanja

Ronioci usred zime zaronili ispod hvarskog porta - Izvadili su gomilu otpada!

Ronioci usred zime zaronili ispod hvarskog porta - Izvadili su gomilu otpada!
Foto: UPA Rostrum

HVAR - Otok Hvar najsunčaniji je hrvatski otok i jedan od najsunčanijih na Mediteranu, otok čije su ljetne zabave, hvarska riva s turistima i slike predivnog hvarskog porta punog malih brodica sinonimi za odmor u Hrvatskoj već desetljećima. 

Takav Hvar su ronioci iz Udruge podvodnih aktivnosti Rostrum posjetili usred zime, taman kad se na otok spustila manja polarna fronta, a po hvarskoj se rivi šeće tek pokoji sivi galeb kojeg bura još nije potjerala.

- Otoku u sezoni dnevno gravitira golem broj plovila, a broj turista koji je stalno u porastu, čini sve veći pritisak na morski okoliš, stoga smo pozvani od strane grada Hvara sudjelovali u odlično organiziranoj jednodnevnoj eko akciji s ciljem čišćenja Križne luke - kažu iz Udruge.

- Na put nas je iz Splita krenulo petnaestak te smo uz pomoć lokalnih stanovnika nakon sat i pol ronjenja izvadili uistinu popriličnu količinu otpada, očekivano najviše guma i staklene ambalaže. Nakon akcije lipo smo se ćakulali i družili na velikom zajedničkom ručku te potom zadnjim trajektom krenuli put Splita - poručuju.

- Otok Hvar nakon ove akcije dočekuje novu sezonu čišći i uredniji, more je oslobođeno od znatne količine otpada, a mi smo se kao i uvijek sretni i puni dojmova vratili kući bogatiji za neka nova prijateljstva - zaključuju iz UPA Rostrum.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Bahati hvarski ugostitelj najavio: “Pobacali smo 20 boca u more i još ćemo 80!” Lučki kapetan: “To je kažnjivo djelo!”
Nakon što je Morski HR objavio priču o suludoj nagradnoj igri hvarskog restorana, gdje poznate osobe, pa čak i djecu nagovaraju da bacaju boce u more kako bi ih, tobože, netko pronašao i osvojio njihovu nagradu, iz lučke kapetanije upozoravaju da je riječ o kažnjivom djelu za koje su zapriječene
OČEKUJE IH VISOKA KAZNA! Zbog nagradne igre hvarskog restorana, Grdović, pa čak ribari i skiperi, pobacali bar stotinu boca u more!
Pisali smo već o glazbeniku koji je zbog nagradne igre hvarskog restorana, u more pobacao nekoliko boca. No kako se čini, tada je sve tek krenulo, a bacanju boca diljem Jadrana pridružili su se i drugi. Ne bi stoga bilo fer spominjati samo Jakšu Kriletića, koji nam se naknadno javio:
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.