2 min. čitanja

Bahati hvarski ugostitelj najavio: "Pobacali smo 20 boca u more i još ćemo 80!" Lučki kapetan: "To je kažnjivo djelo!"

Bahati hvarski ugostitelj najavio: "Pobacali smo 20 boca u more i još ćemo 80!" Lučki kapetan: "To je kažnjivo djelo!"
Foto: RTL / Facebook / Screenshot

Nakon što je Morski HR objavio priču o suludoj nagradnoj igri hvarskog restorana, gdje poznate osobe, pa čak i djecu nagovaraju da bacaju boce u more kako bi ih, tobože, netko pronašao i osvojio njihovu nagradu, iz lučke kapetanije upozoravaju da je riječ o kažnjivom djelu za koje su zapriječene visoke novčane kazne.

I dok se jedan od sudionika, saksofonist i glazbenik Jakša Kriletić časno ispričao za svoje sudjelovanje, vlasnik restorana Ivan Gospodnetić koji je organizirao nagradnu igru nije imao ni najmanju namjero uputiti javnu ispriku.

Naprotiv, za RTL televiziju je sve izokrenuo u tobožnju zaštitu prirode.

- Projekt ima glavu i rep. Cilj projekta nije samo promocija našega lipega Hvara i našega restorana. Jedan dio cilja projekta je ukazivanje na problem tijekom ljetnih mjeseci zagađivanje našega lipega mora. Očito smo u tome uspjeli…

Dakle, bacajte boce u more kako bi ukazali na zagađenje bacanjem u more?

Lučka kapetanija je dobila prijavu i traju izvidi, jer bacanje bilo čega iz brodova kažnjivo je prema zakonu, o čemu je Morski HR detaljno pisao OVDJE. Kazna se kreće od 664 do 6 640 eura. Splitski lučki kapetan, Željko Kuštera pojašnjava:

- Kapetan ispostave lučke kapetanije Hvar će obaviti razgovor, napraviti zapisnik, a tada ćemo biti dosta pametniji i znat ćemo na čiju će adresu ići eventualne kazne.

Oni koji su pronašli boce nisu krili oduševljenje, a čini se kako vlasnik restorana nije zabrinut za moguće kazne. Tvrdi da nijedna boca nije ostala u moru.

Iz lučke kapetanije kažu da još će utvrditi tko će sve biti kažnjen, ali sankcije neće izbjeći bez obzira na to što su boce izvađene iz mora.

Ivan Gospodnetić dodaje:

- Do sad je bačeno 20 boca tik uz obalu i svih 20 je pronađeno. To je dokumentirano videozapisom. Projekt ide dalje, bacamo još 80 boca. Pratite nas!

Pratimo ga, a pratimo i nadležne organe u ispunjavanju zakonskih okvira prema ovakvim ljudima koji se rugaju državi i njenim zakonima.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

OČEKUJE IH VISOKA KAZNA! Zbog nagradne igre hvarskog restorana, Grdović, pa čak ribari i skiperi, pobacali bar stotinu boca u more!
Pisali smo već o glazbeniku koji je zbog nagradne igre hvarskog restorana, u more pobacao nekoliko boca. No kako se čini, tada je sve tek krenulo, a bacanju boca diljem Jadrana pridružili su se i drugi. Ne bi stoga bilo fer spominjati samo Jakšu Kriletića, koji nam se naknadno javio:
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.