2 min. čitanja

Ronioci iz kluba "Roniti se mora" proglašeni ponosom Hrvatske!

Ronioci iz kluba "Roniti se mora" proglašeni ponosom Hrvatske!
Foto: RK Roniti se mora

Svečanost dodjele priznanja “Ponos Hrvatske” održana je proteklog tjedna, a jedan od zasluženbih dobitnika priznanja je zagrebački ronilački klub “Roniti se mora“.

Ekološki projekt čišćenja podmorja i jezera “Think Green”  ronilačkog kluba "Roniti se mora Zagreb" u 12 godina postojanja iza sebe ima 29 velikih ekoloških akcija.

Damir Zurub - Foto: Zero Gravity Diving Bali / Facebook

- Svega 10-ak dana od osnutka kluba počeli smo s prvom ekološkom akcijom, čistili smo Maksimirsko jezero. To je bio početak kad je sve krenulo i od jedne male ekološke akcije naraslo je do ozbiljnih razmjera - rekao je Damir Zurub, predsjednik kluba.

Uz ekološke akcije pokretači su i humanitarnog projekta “Plavo ronilačko srce” za SOS dječje selo te AqUA – Adriatic Underwater Academy.

Službeni dio otvorenja same akcije osi

Ova je ekipa samo prošle godine u pet akcija uspjela ukloniti više od 33 tone otpada iz mora i jezera!

- Nakon skoro trinaest godina od jedne male eko akcije nastao je cijeli pokret ljudi koji žele sudjelovati - ispričao je Zurub.

- Počašćeni smo što se dugogodišnji rad i trud prepoznao, ovo može biti samo još jedan poticaj više, u nadi za manje…otpada.

Službeni dio otvorenja same akcije osi

To nisu samo ekološke akcije nego i edukacije za buduće naraštaje, a ovom nagradom možemo samo pokazati koliko se trud isplati, koliko jedna po jedna eko akcija brzo preraste u 29.Tako želimo da i oni koji nisu naši članovi, započnu sa malim koracima, sa onim prvim, a s vremenom to naraste u Ponos Hrvatske. Jedino tako možemo mijenjati svijet na bolje. Mi nastavljamo sa svojim koracima, još ponosnije nego prije! - kažu iz kluba.

FOTO: Katarina Marija Mihaljinec

Redakcija Morski HR pridružuje se čestitkama na zasluženoj nagradi!

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.