1 min. čitanja

RokOtok – Plivanje oko svih nastanjenih otoka u spomen na preminulog sina

RokOtok – Plivanje oko svih nastanjenih otoka u spomen na preminulog sina
Photo: Facebook

RokOtok je projekt je nastao u spomen na nedavno preminulog Roka Jakopovića Potza kojem je njegov otac obećao da će zajedno obići sve otoke.

Ideja je nastala u glavi profesora geografije i glavnog urednika Gastro.hr-a Domagoja Jakopovića Ribafisha koji tako ovoga ljeta planira u 60 dana oplivati sve hrvatske nastanjene otoke, njih 50. Plivanje kreće 1. srpnja s otoka Koločepa, i završava 31. kolovoza na Cresu, prosječno jedan otok dnevno, s pauzom od jednog dana svakih pet dana.

– Cilj projekta je potaknuti djecu i roditelje da se pridruže plivanju sa mnom zadnjih stotinjak metara prije dolaska u luku, kao i da potom dobiju na dar knjigu RokOtok te prisustvuju predavanju “Zašto treba putovati”, koje ću potom održati. Želja je potaknuti mlade ljude na ljubav prema sportu, prirodi, kretanju i barem na par sati – micanju od ekrana, mobitela, elektronike – ispričao je Ribafish za Morski.hr.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1356199154467981&set=a.100490733372169&type=3&theater

Ribafisha, kamermana i osobu zaduženu za kontakt s medijima i TZ-ovima bi trebao voziti brodić na kojemu će se moći prespavati. Sve je nastalo iz mašte Ribafisha koji još uvijek pamti dolaske u luke velikog Veljka Rogošića, kad bi život na našim otocima jednostavno buknuo, i svi su bili sretni i oduševljeni njegovom akcijom.

– Značajan je i gastro segment projekta, jer će se na svakom otoku kušati barem jedan specijalitet karakterističan za tu lokaciju (Rabska torta, Žrnovski makaruni, Komiška pogača…) iz čega će se na kraju projekta iznjedriti i knjižica recepata – kaže Riba.

J.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.