1 min. čitanja

RIJEKA Kontejnerski terminal Jadranska vrata u 2020. srušio rekord u prometu

RIJEKA Kontejnerski terminal Jadranska vrata u 2020. srušio rekord u prometu
Foto: AGCT

RIJEKA – Unatoč izazovima globalne pandemije, AGCT je 23. prosinca, premašivši 300 000 prekrcanih TEU jedinica (1 TEU ekvivalent ’20 kontejneru) dostigao značajnu prekretnicu i novi rekord u godišnjem pretovaru kontejnera.

“Nakon 20% rasta u 2019. godini, u 2020. godini rasli smo daljnjih 12%, uglavnom porastom pretovara na željeznici koji je pak porastao za 30%”, poručuju iz Kontejnerskog terminala Jadranska vrata.

Uspješnim razvojem novog intermodalnog dijela terminala, uključujući puštanje u pogon 2 RMG-a i novog ranžirnog tunela, terminal je značajno povećao željeznički kapacitet.

– Iako smo tradicionalno bili fokusirani uglavnom na lokalno tržište s nekim servisima prema susjednim zemljama, pouzdani intermodalni proizvod doveo je do pokretanja novih željezničkih servisa prema Srednjoj i Istočnoj Europi, povećavši doseg tržišta za brodare što je samim tim dovelo do većih volumena tereta. Budući da 70% tereta sada dolazi izvan lokalnog hrvatskog tržišta, iz Istočne i Srednje Europe, AGCT će nastaviti razvijati lučku i intermodalnu ponudu – rekao je Emmanuel Papagiannakis, izvršni direktor AGCT-a.

“300.000. TEU kontejner” bio je izvozni teret koji je vlakom stigao redovnim željezničkim servisom iz Srednje Europe, a ukrcan je na brod uposlen na jednom od redovnih prekooceanskih servisa koji Sjeverni Jadran direktno povezuju s Dalekim istokom.

Kako bi obilježili ovaj povijesni trenutak, zaposlenici Adriatic Gate Container Terminala okupili su se za posebnu grupnu fotografiju, prije no što je “300.000. TEU kontejner” ukrcan na brod.

– Željeli bismo zahvaliti podršci svih naših klijenata i željezničkih partnera, predanosti naših zaposlenika i doprinosu svih ostalih dionika na ovom ponosnom trenutku za AGCT i Rijeku – poručuju iz Jadranskih vrata.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.