1 min. čitanja

Rijeka bilježi rekordan kontejnerski promet – Traže još radnika

Rijeka bilježi rekordan kontejnerski promet – Traže još radnika
Foto: AGCT

RIJEKA – Kontejnerski terminal na riječkoj Brajdici u prva dva mjeseca ove godine bilježi 30 posto veći promet nego u istom periodu lani. Iz tvrtke Jadranska vrata d.d., koja upravlja terminalom, hvale se kako im posao doslovce cvjeta zbog čega su povećali broj zaposlenika, a u potrazi su za još radnika.

Kontejnerski terminal na Brajdici prošle je godine ostvario rekordan promet, veći od 310 tisuća TEU-a, nakon što je 2020. prvi put dostigao brojku od 300 tisuća, čime se svrstao u rang kontejnerskih terminala srednje veličine u svjetskim razmjerima, piše Novi list.

Pozitivne poslovne rezultate nije im uspjela poremetiti niti pandemija, a s rastom prometa pojavila se i potreba za dodatnom radnom snagom.

– Od početka ove godine započeli smo novi ciklus zapošljavanja, s obzirom na to da, uslijed rasta prometa, od travnja ove godine planiramo uvesti i redovitu treću smjenu. Podsjetimo, 2011. godine u trenutku kada je ICTSI preuzeo upravljanje AGCT-om imali smo tek 100 izravno zaposlenih radnika. Stalnim širenjem baze klijenata te ulaganjima u najsuvremeniju opremu za pretovar kontejnera i IT sustave za upravljanje radom terminala, zadovoljstvo nam je svjedočiti kontinuiranom stvaranju novih mogućnosti za zapošljavanje – izjavila je Ivana Forenbaher, direktorica upravljanja i razvoja ljudskih potencijala u AGCT-u.

Kontejnerskim terminalom na Brajdici upravlja tvrtka Jadranska vrata d.d., zajednička tvrtka filipinskog ICTSI-ja i Luke Rijeka d.d., pri čemu ICTSI drži 51 posto dionica, Luka Rijeka d.d. 49 posto. Tvrtka kontinuirano surađuje s lokalnom zajednicom, Pomorskim fakultetom u Rijeci te ostalim  visokoobrazovnim institucijama logističkog usmjerenja u cijeloj Hrvatskoj.

Osim redovitih stručnih praksi studenata, AGCT je partner u projektu PANDORA čiji je nositelj Sveučilište u Rijeci, Pomorski fakultet. Nadalje, početkom ove godine AGCT je najavio suradnju s Pomorskom školom Bakar, formirajući novi program osposobljavanja za lučke operatere koji se planira pokrenuti već sljedeće školske godine.

Time će Rijeka, zaključuju u AGCT-u, zadržati svoju poziciju jednog od vodećih pomorskih obrazovnih centara u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.