1 min. čitanja

Riječka policija spasila dvoje belgijskih nautičara – Jedrilica im ostala bez pogona, a bura ih nosila na otok Prvić

Riječka policija spasila dvoje belgijskih nautičara – Jedrilica im ostala bez pogona, a bura ih nosila na otok Prvić
Foto: Wikimapia / Ilustracija

PRVIĆ – Jučer, 30. rujna, u večernjim satima, zaprimljena je dojava da se na moru kod rta Stražica kod otoka Prvića nalazi jedrilica koja je ostala bez pogona, a na jedrilici su se nalazila dvojica državljana Belgije.

Ubrzo nakon zaprimanja dojave o navedenom događaju u pomoć im  je stiglo policijsko plovilo Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka.

Prilike na moru bile su vrlo zahtjevne, puhala je jaka bura, more je bilo valovito, a uz to već se bilo smračilo.  Zbog nemogućnosti pristajanja uz jedrilicu, uz pomoć razglasa i reflektora posada policijskog plovila navodila je osobe s jedrilice da uplove u uvalu Stražica na otoku Prviću kako bi ih mogli prekrcati na plovilo. Dolaskom u uvalu Stražica, osobe s jedrilice pokušavale su se usidriti, ali zbog jakih udara vjetra u tome nisu uspjeli. Potom je posada policijskog plovila, uspjela pristati uz bok jedrilice i prekrcala neozlijeđene osobe na policijsko plovilo.

U međuvremenu, na mjesto događaja stiglo je i plovilo ”Sea help”, koje je oteglilo navedenu jedrilicu u luku Punat. Prilikom ovog događaja nije bilo ozlijeđenih osoba i ni onečišćenja mora

I ovom prilikom, zahvaljujući brzoj intervenciji, profesionalnosti i vještini svladavanja zahtjevnih situacija na moru, posada policijskog plovila Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka, spasila je dvojicu nautičara koji su zatražili pomoć policije.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.