2 min. čitanja

Tivoli Mandrač kup u Puli - kreću ljetne regate!

Tivoli Mandrač kup u Puli - kreću ljetne regate!
Foto: JK Delfin

Pred nama je regatna manifestacija  12. Tivoli Mandrač kup, sljedeća u nizu regata istarskog kupa krstaša.

Ljetno regatavanje krstaša u Istri starta u pulskoj luci ovog vikenda. Očekuje se 40- ak brodova racing i cruising krstaša sa 100 - ak jedriličara koji će se takmičiti u pulskoj luci u vikendu 21.-23. lipnja 2024. Planirani start regate je u subotu, 22. lipnja 2024. u 15h. Time limit je 19h nakon kojeg slijedi proglašenje i fešta u uvali Mandrač u pulskoj luci.

- Pula u zadnje tri godine ima intezivniji regatni program krstaša pod sloganom manifestacije Pula pod jedrima. Regate krstaša postaju iz godine u godinu masovnije brojem učesnika brodova i članova posade te posjetiteljima popratnog programa koji se organizira uz regatu. U 3. mj. tekuće godine na Full Moon regatama je bilo prijavljeno 111 brodova. Pola kalendarske godine je tu pa možemo utvrditi da je trenutno u 2024g. Full Moon Sailing Spectacle na regatnom polju bila najmasovnija regata krstaša na sjevernom hrvatskom Jadranu. Kultura regatavanja na krstašima u Istri održava se češćim regatama i istarskom ligom krstaša - Argonaut kup., a sve regate krstaša u kupu voze se i po međunarodnom premjeru ORC što predstavlja dodatnu atraktivnost takmičarima. Natjecatelji ulažu u svoje brodove, posade treniraju kako bi na regatama ostvarili što bolji plasman i kako bi se što višlje rangirali na ljestvici Istarske lige krstaša u 2024g." izjavljuje Sanja Vale Čupić - rekla je predsjednica JK Delfin, kluba osnivača istarske lige krstaša Argonaut kup.

- Pozivamo svih koji imaju brod na jedra da se prijave na tradicionalni Tivoli Mandrač Kup do srijede 19.06., do 12h. To je regata za sve, iskusne i manje iskusne, za entuzijaste, dobre jedriličare, obiteljske jedrilice i brze jurilice. Svi koji vole puna jedra su dobro došli prijaviti se i sudjelovati! Nema kotizacije na regatu zahvaljujući našim sponzorima. Planira se brudet i piće za sve natjecatelje i podržavatelje potpuno besplatno. Cilj regatne manifestacije je razvijati takmičarski duh, jedrenje na krstašima kao kulturu grada uz more, uljepšati pulsku luku jedrilicama u ljetnom izdanju pod sloganom manifestacije Pula pod jedrima. Cijeli tim se uključio da održimo tradiciju ljetnog regatavanja u pulskoj luci, da napravimo lijepu tradicijsku manifestacijsku regatu sa rutom regatavnja u pu luci i morskom feštom u lučici Mandrač koja će biti i turistička atraktivnost pristiglim turistima - izjavili su organizatori iz SRD Tivoli Mandrač i JK Delfin.

Na regatu se prijavite OVDJE.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.