4 min. čitanja

Riječka policija je dva dana šutjela o brutalnom napadu na Platku - Zašto?

Riječka policija je dva dana šutjela o brutalnom napadu na Platku - Zašto?
Foto: HGSS / Ilustracija

Istrenirani MMA borci brutalno su u nedjelju navečer na Platku napali ljude nakon što su na skijalištu driftali BMW-om. U napadu su pretučena dva HGSS-ovca i jedna djevojka.

Riječka policija se prvi put o slučaju oglasila puna dva radna dana nakon divljačkog napada. U šturom priopćenju nije bilo sasvim jasno, ali se doznalo naknadno da su trojica napadača na slobodi.

O čemu je sve Policijska uprava primorsko-goranska izvještavala prije nego što je odlučila oglasiti se o nezapamćenom incidentu na Platku.

Četiri priopćenja u ponedjeljak, od toga jedno uobičajeno

Napad se, dakle, dogodio u nedjelju navečer oko 20 sati. Idući dan, u ponedjeljak, iz PU primorsko-goranske oglasili su se s četiri priopćenja.

rvo je bilo o počinitelju kaznenog djela teške krađe iz 2020. godine koji je sada konačno uhvaćen, a koji je napravio materijalnu štetu od oko 790 eura. Riječ je o provali u ugostiteljski objekt na opatijskom području iz kojeg je otuđio kavu, alkoholno i bezalkoholno piće.

Potom su objavili uobičajeni pregled evidentiranih prekršaja na području u svojoj nadležnosti iz perioda prošlog tjedna, što objave početkom svakog tjedna.

Ponedjeljak su zaokružili s vijestima o pritvaranju 26-godišnjaka s većom količinom oružja za kojeg tvrde da ga je imao u svrhu preprodavanja te o prijavi jedne osobe za kaznena djela pronevjere.

Utorak tjedno izvješće, javni poziv i apel uz vijest o krađi

Idući dan, u utorak, objavili su tjedno izvješće o prometu, vijest o krađi mopeda u riječkom kvartu Mlaka, Javni poziv za prijavu projekata iz područja sigurnosti cestovnog prometa te apel građanima da se čuvaju kradljivaca torbica i novčanika.

U tom apelu navode veći broj zabilježenih džepnih krađa u posljednje vrijeme, ali izostavljaju bitnu i građanima važnu informaciju, na kojem su se području dogodile jer nadležnost PU primorsko-goranske nije samo u Gradu Rijeci, već i široj okolici, piše Index.

Jučer, dakle, u srijedu, tek puna dva radna dana nakon divljačkog napada na Platku, objavili su konačno i priopćenje o tom događaju.

Nije jasno zašto se policija oglasila tek u srijedu, premda se sve događalo u nedjelju navečer. Nije jasno ni kako su policija i bolnica ozljede karakterizirale kao lakše ako svjedoci spominju da je član HGSS-a izgubio svijest, muškarac koji mu je pomogao ima slomljenu ruku, a navodno je i napadnuta žena imala krvarenje u plućima.

Reagirao i Grad Rijeka

Temeljem medijskih izvještaja o nasilju koje se u nedjelju dogodilo na Platku, oštrom je osudom nasilja reagiralo vodstvo Grada Rijeke.

Najoštrije osuđujemo neobjašnjivo divljanje i nasilje koje se ove nedjelje dogodilo na Platku.

Istinski suosjećamo s ozlijeđenima, članovima HGSS-a i osobama koje su pritekle u pomoć pa također bile izložene divljačkom nasilju i ozbiljnim ozljedama.
Očekujemo da policija nasilnike najstrože kazni i time pošalje poruku o nedopustvom ponašanju kojim su ugroženi ljudski životi.

Ovo nije samo pitanje remećenja reda i mira niti pitanje tuče, radi se, sudeći prema medijskim izvještajima, o neopisivom divljaštvu koje je izvan svih civilizacijskih normi.

Na ovakve pojave ne možemo i ne smijemo se oglušiti. Nasilje koje se dogodilo na Platku ugrozilo je sve posjetitelje izletišta, a posebno je zabrinjavajuća činjenica da su s teškim ozljedama završili oni koji su pritjecali u pomoć i pokušali spriječiti divljanje.

Biti osjetljiv na nasilje i društveno odgovoran, reagirati i biti građanin koji se nasilju suprotstavlja u ovom se slučaju pokazalo poraznim. Stoga očekujemo najstrože kazne za počinitelje jer jedino tako će se u ovom specifičnom slučaju pokazati da kao društvo ne želimo zakazati. – reakcija je to vodstva Grada Rijeke i jasna poruka koja se suprotstavlja nasilju pozivajući na izricanje strogih kazni počiniteljima.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovo su MMA napadači iz BMW-a s Platka - jednom je ‘ćaća’ istaknuti HDZ-ovac
Ne stišavaju se reakcije na brutalan napad koji se u nedjelju dogodio na skijalištu Platak kod Rijeke, a ogromna ogorčenost dovela je do brzog otkrivanja imena napadača. Mlađi muškarci prvo su, podsjetimo, driftali BMW-om po snijegu, a potom su napali i mlatili ljude. Kako je danas objavlj…
Oglasio se HGSS o divljačkom napadu MMA boraca na njihove članove: “Ogorčeni smo!”
Hrvatska gorska služba spašavanja oglasila se o slučaju premlaćivanja svojih članova i jedne djevojke na popularnom skijalištu Platak. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti: “Ogorčeni smo ovim bezočnim napadom na naše članove koji su proteklog vikenda odvojili svoje slobodno vrijeme kako bi osi…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.