3 min. čitanja

STRAVIČNE SCENE Istrenirani borci divljali BMW-om na Platku, zapeli, pa pretukli HGSS-ovce

STRAVIČNE SCENE Istrenirani borci divljali BMW-om na Platku, zapeli, pa pretukli HGSS-ovce
Foto: Riportal

Neviđeno divljaštvo dogodilo se u nedjelju navečer, nakon što je za vikend na Platku održan sportski  spektakl Euro kup u skibikeu, skibobu, snowscootu i 3-Skiju. Napadnuti su HGSS-ovci, a da stvar bude gora, pretukli su ih istrenirani borci. Jedan pretučeni HGSS-ovac ima ozljede vratne kralježnice, a pretučena djevojka unutarnje krvarenje u plućima.

Jedan od gostiju koji su se zatekli te večeri u X baru za Novi list je ispričao što se događalo.

Trojica mladića koja su provela poslijepodne u X baru, u večernjim su satima ispred bara u snijegu vježbali MMA tehniku hrvanja, a potom su oko 20.15 odlučili BMW-om driftati na stazi u neposrednoj blizini baze HGSS-a. BMW je vrlo brzo nakon divljanja zapeo u snijegu te su ga putnici pokušali izvući guranjem i otkopavanjem, no neuspješno.

Divljački ih pretukli uz rečenicu: "Znate vi tko smo mi"

Članovi GSS-a su također boravili u X baru, a jedan od njih je krenuo na spavanje u bazu. U trenucima kada je ostavio skije i krenuo prema ulazu u bazu HGSS-a pored ulaza na žičaru, mladić i djevojka su mu zapriječili prolaz zahtijevajući da im motornim sanjkama izvuče BMW iz snijega.

HGSS-ovac im je rekao da to ne može te da ide na spavanje. Mladić ga je tada nokautirao te je on ostao ležati u nesvijesti, piše Novi list.

Incident je vidio jedan od gostiju u X baru te je potrčao u pomoć i odvojio napadača od ozlijeđenog HGSS-ovca. No, mladić se nije mirio s odvajanjem te je počelo naguravanje, a ubrzo su mu se pridružila i druga dvojica putnika iz BMW-a. Tada je dotrčao i drugi član HGSS-a u pomoć, no i on dobiva snažan udarac u glavu te ostaje na tlu. Situacija je eskalirala jer se prvi ozlijeđeni član HGSS-a probudio i sjeo ne bi li došao k sebi, ali je tada zaradio s leđa udarac nogom u glavu te se više nije znalo je li uopće živ. Najbliži pomagači su mu pokušali izvući jezik, dati kisik i oživljavati ga, a istovremeno su prvog koji je istrčao u pomoć iz X bara napala dvojica putnika iz BMW-a, prvo šakama, a potom su ga bacila na pod i nastavila "cipelariti".

Jedna ženska osoba je htjela zaustaviti iživljavanje i pomoći, no zaradila je četiri direktna udarca šakom u glavu i pala. Mladići, obojica teža od stotinu kilograma, su nastavila "cipelariti" pomagača cijelo vrijeme vičući: "Mi smo borci. Znate vi tko smo mi". Tada je već stigla hitna pomoć po teško ozlijeđenog HGSS-ovca, a potom i policija koja je odvela trojicu divljaka.

Foto: Riportal

Izudarali i djevojku

Trojac je pušten iz pritvora, ali jučer nisu sami otišli po vozilo, već su poslali izaslanika koji je platio GSC-u 265 eura da izvuče auto. Kako doznajemo, GSS-ovac koji je bio prvi na udaru zaradio je potres mozga i ozljedu vratne kralježnice te se ne sjeća incidenta.

Dobronamjerni koji je prvi pritekao u pomoć je završio sa slomljenom rukom te natučen, a ženska osoba koja je željela zaustaviti iživljavanje ima unutarnje krvarenje u plućima. No, to je ono što se vidi, fizički, a posljedice će ostati zauvijek jer je nemoguće zaboraviti fizičko iživljavanje, očito dobro fizički spremnih na slabijima. Da ne govorimo o tome da je Platak, u čiji je razvoj uložen ogroman novac, izletište za djecu i obitelji koje nerijetko prespavaju gore i noću uživaju vani u snježnoj idili te je nezamislivo da se ovakve stvari događaju i da nema nikoga da to zaustavi na vrijeme. Snimka cjelokupnog događaja postoji i traje 20-tak minuta, te je policija koristi za svoju istragu.

Udovič: Svake sezone 2 do 3 ulaska automobilom na stazu

Direktor Goranskoga sportskog centra Alen Udovič rekao je kako se svake sezone dogode dva do tri slučaja ulaska automobilima na stazu. Na pitanje može li se to spriječiti, Udovič je odgovorio da bi organiziranje zaštitarske službe 24 sata na dan bilo preskupo. Također, rekao je da se ne mogu postaviti ni rampe na pristupne ceste do staza jer se njima kreću radni strojevi kojima se mora omogućiti slobodno kretanje.

Policija je za sada kratko potvrdila da su trojica hrvatskih državljanina napala tri osobe u dobi od 22, 44 i 49 godina.

Valentina Prokić, Hina, Riportal

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.