2 min. čitanja

Riječanka Sanda Delija viceprvakinja svijeta u ronjenju na dah

Riječanka Sanda Delija viceprvakinja svijeta u ronjenju na dah
Foto: Facebook Sanda Delija

U disciplini bez peraja - CNF- zaronom do 71 metar dubine osvojila je srebrnu medalju.

U vrlo neizvjesnoj završnici svjetskog prvenstva u Hondurasu, ipak medalja za Hrvatsku, a osvojila ju je Sanda Delija iz Rijeke. Sanda je ušla u pripreme s nadom za svjetski rekord i svjetsko zlato u disciplini FIM – povlačenje po konopu, gdje je trenutno najdublja na svijetu i favorit.

Međutim, covid infekcija praćena visokom temperaturom i nizom drugih otegotnih zdravstvenih okolnosti dovela je do toga da je drugog dana natjecanja nažalost žrtvovala svoj glavni zaron.

Bez prevelikih očekivanja, ali svjesna da je uvijek kandidat za medalju, odlučila je ipak pokušati u disciplini bez peraja – CNF, gdje je za zaronom do 71m dubine osvojila srebrnu medalju iza natjecateljice iz Ukrajine.

- Moj primarni fokus bila je disciplina FIM gdje sam se nadala još jednom rekordu i za što sam se spremala cijelu sezonu. Stvari na žalost ne idu uvijek kako planiramo, to je dio sporta. Dala sam sve od sebe na svim nastupima i evo ipak nagrada u obliku srebrne medalje.

Drago mi je da sam pokušala jer nakon ovog zarona vidim da imam još puno prostora za napredak i u ovoj disciplini, pa se nadam do idućeg prvenstva na Cipru u devetom mjesecu napasti možda i dva svjetska rekorda - rekla je Sanda Delija, piše Novi List.

Sanda je posvetila ovaj uspjeh trenerima i članovima tima Vitomiru Maričiću i Petru Klovaru s kojima je provela ovogodišnje pripreme.

- Rijetko sam srela toliko vanserijske sportaše - kazala je.

- Njihov utjecaj proteže se daleko izvan okvira sporta i inspiriraju mnoge da idu prema izvrsnosti te na pravi način utjelovljuju sportski duh - napisala je na svojim društvenim mrežama i zahvalila i Hrvatskom ronilačkom savezu i svojim sponzorima na podršci.

- Sanda je jedan od najvećih talenata na svijetu i njeno pravo vrijeme tek dolazi. Ima toliko strasti i motivacije za treningom da uopće ne sumnjam u njenu budućnost.

Ronjenje na dah zvuči dosta egzotično, roni se u Karibima, Filipinima, Mediteranu, međutim to dosta iscrpi organizam i ostatak godine se pokušavamo vratiti gdje smo bili.

Nadam se da ovaj period bolesti neće ostaviti neke veće posljedice na formi i da će Sanda se brzo vratiti u puno formu jer imamo još dva važna natjecanja u sezoni, a nakon toga je svakako zaslužila jedan dobar godišnji odmor - rekao je Vitomir Maričić, trener i voditelj tima, navodi se u priopćenju.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.