2 min. čitanja

Riječanka rezervirala prijevoz do Pule i ostala bez sredstava na računu

Riječanka rezervirala prijevoz do Pule i ostala bez sredstava na računu
Foto: MUP (ilustracija)

RIJEKA - Djevojka je početkom siječnja putem mobilne aplikacije rezervirala prijevoz od Rijeke do Pule. Naknadno je u aplikaciju unijela podatke svoje bankovne kartice te ostala bez 1.200 eura.

Policija je prošli tjedan zaprimila prijavu kaznenog djela računalne prijevare na štetu 20-ogodišnje Riječanke. Oštećena je početkom siječnja putem mobilne aplikacije s nepoznatom osobom koja je putovala iz Zagreba u Pulu dogovorila prijevoz od Rijeke do Pule za novčani iznos od 5 eura.

Uskoro je na svoj mobitel s nepoznatog broja dobila poruku na engleskom jeziku da je rezervacija otkazana te da ukoliko želi putovati u Pulu mora uplatit još 1 euro. Prihvativši navedeno, od nepoznate osobe dobila je poveznicu gdje je upisala podatke svoje bankovne kartice i uplatila traženi iznos.

Uskoro je provjerom putem Internet bankarstva uočila da joj nedostaje cijeli novčani iznos koji je imala na računu, odnosno oko 1.200 eura, te je navedeni događaj prijavila policiji.

- Kako ne bi bili oštećeni na opisani ili sličan način, građane pozivamo da budu vrlo oprezni i svoje osobne, kao i bankovne podatke ili brojeve svojih bankovnih kartica, ne ustupaju nepoznatim osobama bez obzira na to kako se netko predstavlja: kao djelatnik vaše banke, teleoperater, osoba koja vas obavještava o navodnom problemu na računalu, da ste dobili nagradu ili nude unosan posao - upozoravaju iz Policijske uprave Primorsko-goranske.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Računalnim prijevarama iskoristili podatke najmanje 700 osoba | | Morski HR
Splitska krim policija uhitila je 7 osoba za koje osnovano sumnjaju da su računalnim prijevarama oštetili veliki broj osoba, inače korisnika trgovačkog društva i sebi priskrbili značajnu
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.