3 min. čitanja

Ribarski inspektor: Osim što ministrica traži moj otkaz, zadarska policija me proglašava teroristom, a svi postupci im padaju!

Ribarski inspektor: Osim što ministrica traži moj otkaz, zadarska policija me proglašava teroristom, a svi postupci im padaju!
Ribarski inspektor Marko Pupić Bakrač

ZADAR - Zadarski ribarski inspektor i županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač održao je danas konferenciju za novinare, nakon što je ministrica poljoprivrede Marija Vučković odlučila pokrenuti novi postupak zbog teškog kršenja dužnosti, o čemu smo pisali u srijedu.

-Ministrica je protiv mene pokrenula postupak zbog teškog kršenja dužnosti sa zahtjevom prema Službeničkom sudu da se to sankcionira otkazom. To je ukupno šesti postupak koji protiv mene pokrenulo Ministarstvo, svih pet prethodnih je završilo u moju korist i svi su bili jednako nebulozni kao i ovaj. Radilo se o mojim javnim istupima, a pravorijek Službeničkog suda u prvom postupku je bio da je to moje ustavno pravo na javno političko djelovanje. Ministrica sve to zanemaruje i pokreće šesti postupak sa zahtjevom za otkaz gdje je u potpunosti zaobišla proceduru - kazao je Marko Pupić Bakrač.

Ministarstvo ne želi komentirati eksplicitne tvrdnje da nam je Pupić Bakrač dostavljao službene dokumente

Podsjetimo, ministrica Vučković pokrenula je ovaj postupak jer je, kako između ostalog navodi u dokumentu kojeg smo objavili OVDJE "portalu Morski.hr dostavio službene evidencije".

Pitali smo ih dokaze za svoje tvrdnje, pa su nam iz Ministarstva mora kratko odgovorili:

- U tijeku je postupak pred Službeničkim sudom te sukladno navedenom ne možemo davati komentare ni podatke o istom.

Pupić Bakrač: "U svemu sudjeluje i policija"

- Ona navodi nekakve moje zapisnike, nekakvo kršenje Etičkog kodeksa, nekakvo odavanje tajnih podataka. Ona nije nadležna da išta od toga sankcionira, već ja imam svog voditelja odjela, voditelja službe i načelnika inspekcije koji su, ako je došlo do nekakvih nepravilnosti u mome radu, trebali izvršiti nadzor i pokrenuti postupak. Ali, ništa od toga nije napravljeno, nego je ministrica samoinicijativno i na svoju ruku pokrenula taj postupak i traži da me se sankcionira i to u šestom postupku, nakon što je pet prethodnih izgubila. Više puta sam od Ministarstva tražio, pa i od premijera i Vlade da mi odgovore tko će biti odgovoran za sve te propale progone koji se vode isključivo zbog mog javnog i političkog djelovanja. Nikad nisam dobio nikakav odgovor, ali nakon svakog postupka kreće se s drugim koji onda opet doživljava fijasko - kazuje Pupić Bakrač koji je obznanio i da službene vlasti, uključujući i policiju maltretiraju njega i njegovu obitelj, upadajući mu u kuću u 6 ujutro.  

- Nakon završetka kaznenog postupka jasno piše u presudi da mi se moraju vratiti svi oduzeti predmeti. Proslijedio sam presudu PU zadarskoj, na što me nazvao gospodin Kokić iz Krima i rekao da će oni poštovati presudu i da će mi vratiti oduzete predmete. Nakon što se deset dana ništa nije događalo, tražio sam objašnjenje, a na kraju su me nazvali i rekli da mi neće vratiti oduzete predmete. Pročitao sam zakon o nabavi i posjedovanju oružja i vidio da su mi oduzeli oružje po rješenju. Tamo piše da ako se utvrdi da je netko opasan za javni poredak, dakle ako je netko „potencijalni terorist”, oružje mu se oduzima rješenjem i ne vraća mu se do završetka postupka. Dakle, u PU zadarskoj su me proglasili potencijalnim teroristom iako nikada nikome nisam prijetio, nemam nikakvih kaznenih prijava i radim kao inspektor. Kako terorist može raditi kao inspektor RH?! - pita se.  

- Temelj toga zbog čega su me proglasili potencijalnim teroristom je taj da je župan Božidar Longin u svojoj lažnoj prijavi rekao da je onaj dečko pucao po Markovom trgu po Vladi i da je zato njega strah od mene. Ja sam terorist jer je treća osoba pucala po Markovom trgu?! Oni iskorištavaju taj događaj i proglašavaju me teroristom, kao kad je Hitler iskoristio paljevinu Reihstaga za Kristalnu noć. Mene se maltretira, pokušavaju mi ugroziti egzistenciju i da odustanem od javnog i političkog djelovanja - drži Pupić Bakrač.

- Ako nitko za ovo ne bude odgoravao, doći ću štrajkati glađu ispred zadarskog Državnog odvjetništva - zaključuje.

Cijelu konferenciju za novinare možete pogledati niže:

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Ministrica Vučković pokrenula postupak protiv ribarskog inspektora jer sumnja da je Morskom HR dostavio inkriminirajuće dokumente
Priča o sumnjivoj tuni koja se bez potrebnih papira i potvrda uvozi u Hrvatsku, a o čemu je javno progovorio zadarski ribarski inspektor i županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač, dobila je svoj novi, ništa manje bizaran nastavak. Naime, nakon što smo objavili spornu dokumentaciju koja potvrđuje put…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.