2 min. čitanja

REKORDNO IZDANJE LASTOVO TRAILA Ne znate gdje za vikend? Trail utrka u Parku prirode!

REKORDNO IZDANJE LASTOVO TRAILA Ne znate gdje za vikend? Trail utrka u Parku prirode!
Foto: Lastovo Trail

LASTOVO – Još samo tri dana i starta šesto izdanje utrke Lastovo trail. Preko 200 prijavljenih natjecatelja u subotu 16.7.2022. u 17:30 starta iz Uvale Mihajla, te planinarskim stazama i putevima kreću u skupljanje zadanih kontrolnih točaka po Parku prirode Lastovosko otočje.

Dvije su staze od kojih je jedna kraća i primjerenija početnicima – Mali Fumar 8km, te duža – Veji Fumar 21km za najspremnije trail trkače. Obje staze pružaju natjecateljima mali prozor u prirodne i povijesne ljepote Lastova.

Foto: Lastovo Trail

Mali Fumar – 8 km

Starta sa razine mora, plaže u uvali Mihovila, odakle se penje na greben Straža, poznatiji kao “Pokladareva grža” s koje se svake godine već 539. put tradicionalno spušta lastovski Poklad, a koji je od 2008. godine svrstan u nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske. Sa „Pokladareve grže“ se najbržom stazom spušta na dno pokladarevog puta, te preko starog maslinika ulazi u najvažnije lastovsko polje – Lokavje koje je poznato po tri lokve i mnogobrojnim ptičjim vrstama koje tu nađu okrepu. Nakon polja staza vodi prema jugu i koristi dio je stare rimske ceste kroz šumu koja je povezivala Lastovo sa Skrivenom lukom.

Izlaskom iz šume staza vodi kroz vinograde polja Pržine i uspinje se u centar mjesta Lastovo gdje natjecatelj dobije kartu sa ostatkom kontrolnih točaka koje su razasute po centru Lastova u radijusa od 500m. Nakon šta natjecatelj pokupi sve skrivene kontrole ostvaruje uvjet za završetak utrke spuštanjem u cilj – uvala Mihovila.

Foto: Lastovo Trail

Veji Fumar – 21 km 

Također starta sa razine mora, plaže u uvali Mihovila, odakle se penje na greben Straža do „Pokladareve grže“, nakon toga staza produžuje starim težačkim putem prema uvali Zaklopatica, prati more i spenje na jedan od najljepših vidikovaca – Sozanj.  Nakon toga staza vodi na najviši vrh Lastova – Hom (418) te nazad preko polja, vinograda do centra gdje natjecatelje zadnji kilometar čeka malo orijentacije i traženje kontrolnih točaka prije silaska u ciljnu ravninu u uvali Mihovila.

Foto: Lastovo Trail

Na cilju u uvali Mihovila vas, osim obroka pripremljenog od namirnica iz lastovskog polja, čeka mini koncert Denisa Kovača uz jedinstven zalazak sunca i nezaobilazno noćno kupanje.

Prijave su još uvijek otvorene, i ukoliko se prijavite do petka 15.7.2022. ostvarit ćete 50% popusta na povratnu kartu za trajekt Split-Ubli-Split. Vidimo se na Lastovu!

Foto: Lastovo Trail

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.