2 min. čitanja

Rekordna zapljena kokaina u Crnoj Gori – umiješani otac i kćer, uvoznici tropskog voća

Rekordna zapljena kokaina u Crnoj Gori – umiješani otac i kćer, uvoznici tropskog voća
Foto: Twitter/Uprava policije Crne Gore

U akciji kodnog imena “187” crnogorska policija zaplijenila je ovaj vikend oko tonu i pol kokaina, koji je u Crnu Goru stigao u kontejnerima s bananama 24. kolovoza, na brodu pod liberijskom zastavom MSC Charlote.

Brod na kojem se nalazila više od 100 milijuna eura vrijedna droga skrivena u bananama, prije Crne Gore bio je usidren u slovenskoj luci Kopar. Po dolasku u Crnu Goru paketi s bananama utovareni su u hladnjaču registarskih oznaka PG 353 GA koja ih je dostavila do skladišta u mjestu Majanovići u Zeti, pišu 24sata.

Skladište je u vlasništvu poznatog crnogorskog uvoznika tropskog voća Budimira Krstovića. Policija i carina su znali da se u kontejnerima nalazi droga, no namjerno su pustili pošiljku da vide kamo ide. Trag ih je doveo do mjesta Majanovići, gdje crnogorski poduzetnik ima skladište. Droga navodno pripada škaljarskoj kriminalnoj skupini, a stigla je iz Južne Amerike.

Policija je uhitila 66-godišnjeg Krstovića i njegovu 27-godišnju kćer Marinu. No tek sad kreće pravi skandal jer je njihov slučaj dodijeljen sucu istrage podgoričkog Višeg suda Radomiru Ivanoviću, Krstovićevom kumu.

Ovaj ih je pustio da se brane sa slobode, što je izazvalo burnu reakciju crnogorskih državnih organa i tamošnje javnosti, nakon čega je Vijeće Višeg suda revidiralo prethodnu sudsku odluku i Krstovićima odredio jednomjesečni pritvor, što je s oduševljenjem dočekao i potpredsjednik crnogorske Vlade Dritan Abazović.

Abazović je poručio da će odluka o puštanju Krstovića da se brane na slobodi, ići sucu na čast te da je vrijednost jedne pošiljke kokaina jednaka vriednosti pet superluksuznih bolnica i deset tvrtki.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.