1 min. čitanja

RECEPTI DUBROVAČKOG PRIMORJA Svinjski umbul u šugu od povrća i vina

RECEPTI DUBROVAČKOG PRIMORJA Svinjski umbul u šugu od povrća i vina
Foto: Katija Puljizević

Sigurna sam da se svaka domaćica , koliko god da voljela kuhati, nekad poželi skuhati za obitelj nešto ” nabrzinu”. Svinjski umbul nam je svima dostupan kod naših mesara i pristupačan je cijenom. Izdašno je jelo, meso je bez kosti i s njim nećete nikada pogriješiti.

Katija Puljizević

Ovo je  jelo koje može ostati i “za sutra” , neće izgubiti na vrijednosti. Dapače , svinjetina će biti jos sočnija!

Potrebno vam je:

1 svinjski umbul

Sol papar

Žmul bijelog vina

Glavica kapule

200 ml pelate

Selen, mrkva i petrusin.

Foto: Katija Puljizević

Priprema:

Umbul narežite na ploške debljine 1 cm, posolite, popaprite i naglo bacite na zagrijano maslinovo uje ili mast.

Jednom ih okrenite i prigajte tek toliko dok se mesu stvori nježna kora.

Izvadite ih na pjat a na istoj masnoći zažutite kapulu, te dodajte narezano povrće.

Nakon par minuta podlijte sve zajedno vinom i kuhajte dok alkohol ishlapi.

Zatim dodajte pelatu i vratite meso da se čini do kraja. Poklopite.

Dovoljno će biti nekih pola ure na srednje jakoj vatri.

Kad je gotovo, izvadite meso i od povrća učinite kremasti šug.

Možete koristiti štapni mikser ili ako želite vidljive komadiće povrća onda ga samo gnječilicom protisnite.

Servirajte s purom ili lešo patatama.

Dobar tek!

Katija Puljizević

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.