>
  2 min. čitanja

RECEPTI DUBROVAČKOG PRIMORJA Ribarska popara

RECEPTI DUBROVAČKOG PRIMORJA Ribarska popara
Foto: Katija Puljizević

Znam da je neopisivo zadovoljstvo kad nam bakalar ili kakva cijenjena riba zavonja kroz cijelu kuću,posebno nama koji volimo kuhati i sparicavati, ali složit ćete se sa mnom da će mu brodet ili popara ravnopravno stati uz bok.

Moj otac je bio lanternista. Cijeli smo život živjeli na moru i othranili se na ribi i to onim bokunima koji su danas nezamislivi za uhitit u mrežu.

Foto: Katija Puljizević

Kako sada, u vrijeme dok se borimo protiv Korone, ima i previše slobodnog vremena, tako skoro svaki dan ide bacit mrežu, za svoju dušu i pjacer. Nađe se tu uvijek objed za familiju i prijatelje. Za dan od ribe, predlažem zato RIBARSKU POPARU.

Foto: Katija Puljizević

Sastojci:

Potrebno vam je kilo ribe, škrpina, kijernica, kanjac, ovisi što imate

½ kg patata izrezanih na fete debele 1cm,

2 glavice luka,

1 pomadora ili 3-4 komada sušene pomadore ili oljuštene iz gambele

1.5 dcl maslinovog uja

3 pijuge česna, petrusin

sol, papar u zrnu

1 dcl bijelog vina i 2 ožice octa, po mogućnosti domaćeg iz bacve

Foto: Katija Puljizević

Priprema:

Izrežite luk na kolutove i svehnite  ga na vrućem maslinovom uju. Na to dodajte pomadoru, česan, petrusin i sve zajedno nastavite okretati na uju par minuta da vam pomadora pusti šug.

Na to složite patate da vam pokriju luk i sastojke, a na patate složite očišćenu ribu. Začinite vinom i octom, dodajte sol, papar i nadolijte vode tek toliko da vam pokrije ribu.  Kuhajte pola ure na lagano i s vremena na vrijeme samo protresite teću, bez miješanja.

U slast!

Foto: Katija Puljizević
Foto: Katija Puljizević

Katja Puljizević

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.