1 min. čitanja

Ravnatelj Lučke uprave: "Rijeka postaje potpuno novi grad i jaka kontejnerska luka na Sjevernom Jadranu"

Ravnatelj Lučke uprave: "Rijeka postaje potpuno novi grad i jaka kontejnerska luka na Sjevernom Jadranu"
Foto: Luka Rijeka

RIJEKA - Riječka luka za dvije godine postaje jaka kontejnerska intermodalna luka na Sjevernom Jadranu!

Zagrebačka obala – jedan od najvrijednijih i najiščekivanijih projekata vezanih uz Rijeku odvija se po planu, sukladno koncesijskom ugovoru i sukladno obavezama, kaže Denis Vukorepa, ravnatelj Lučke uprave Rijeka za Radio Rijeku.

Očekuje se rušenje objekata unutar Zagrebačke obale u sljedećih mjesec i pol dana, a novi koncesionar već je zaposlio više od 20 osoba te krenuo u nabavku tehničke opreme, prije svega kontejnerskih mostova, kaže Vukorepa te dodaje kako će novi terminal operativno početi s radom početkom 2025. godine.

– Kada smo krenuli u ovu priču negdje 1999. godine, nakon gašenja kontejnerskog terminala nitko nije vjerovao u novi početak. Uveli smo prvu komercijalnu liniju 2002./2003. te smo 2005. godine dostigli najveći promet TEU u bivšoj Jugloslaviji koji je Jugolinija ostvarila 1989. godine. Pronašli smo strateškog partnera te ćemo doseći preko 400 tisuća TEU ove godine.

Prošli godine smo popisali ugovor sa APM Terminals-om, sestrinskom kompanijom Maersk Shipping i jednim od najvećih terminal operatora u svijetu.

Sada je došao je prvi čovjek Maerska u Vladu Republike Hrvatske s kojim smo sudjelovali na projektu koji je predstavljen prošli tjedan. Kada sve ovo vidimo znači da smo na dobrom putu i imamo podršku svih. Treba nam još dvije godine da sve ovo zaživi - izjavio je za Radio Rijeku Denis Vukorepa.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.