1 min. čitanja

Raste broj stradalih u Kaliforniji

Raste broj stradalih u Kaliforniji
Foto: Unsplash

Dok oluje konačno jenjavaju, broje se žrtve višetjedne vremenske nepogode koja je pogodila Kaliforniju. Brojne obilne kiše koje su padale od 26. prosinca usmrtile su najmanje 20 ljudi.

U ponedjeljak su se napokon smirile kiše koje su harale Kalifornijom posljednja tri tjedna te omogućile evakuranima da se vrate svojim domovima. Devet uzastopnih obilnih kiša usmrtile su najmanje 20 ljudi i raselile desetke tisuća, objavio je guverner Gavin Newsom.

- Posljednja kiša polako slabi. Nakon ponoći trebala bi sasvim prestati - kazao je meteorolog David Roth iz državnog meteorološkog zavoda.

Iako pogubne, pomogle su ublažiti posljedice povjesnih suša jer su nedavne kiše donijele polovicu prosječnih godišnjih padalina. Međutim, vlasti pozivaju na štednju vode. Naime, poremećaj poznat kao 'atmosferske rijeke' nije došao do bazena rijeke Colorada, glavnog izvora vode za Kaliforniju.

Meteorolozi sada upozoravaju na mogućnost odrona, a i neke rijeke bi se mogle izliti te u brojnim kalifornijskim okruzima izvanredno stanje ostaje na snazi, piše Reuters.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Oluje u Kaliforniji usmrtile 17 osoba
Olujne kiše u Kaliforniji usmrtile su 17 ljudi, a jedno dijete vodi se kao nestalo. Vlasti su naredile evakuaciju iz brojnih područja. Broj žrtava olujnog nevremena zadnjih tjedana narastao je na 17 što je više ljudskih života no što su odnijeli požari u zadnje dvije godine, objavio je
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.