2 min. čitanja

U ribarskoj luci u Novalji radovi bi trebali biti završeni do kraja godine

U ribarskoj luci u Novalji radovi bi trebali biti završeni do kraja godine
Foto: LU Novalja

NOVALJA - U Novalji se vrši rekonstrukcija i dogradnja sjevernog lukobrana, ribarski dio luke koja je otvorena za javni promet što će osigurati stalne i sigurne vezove za ribarske brodove.

Izvođač radova je Gamik, a osim što će se rekonstruirati, postojeći lukobranski objekt će se i produljiti za oko 80 metara te će se postaviti 31 novi vez za plovila duljine do 20 metara. Po završetku radova taj će akvatorij imati veću zaštitu, a luka će biti zaštićenija od udara valova i time sigurnija.

Po riječima ravnatelja Lučke uprave Novalja Tomislava Kustića, radovi bi trebali biti završeni do kraja godine, a luka bi nakon toga trebala dobiti značajniju ulogu, odnosno viša razina kvalitete usluga trebala bi rezultirati boljem prometno-pomorskom položaju Novalje.

Radove u ribarskoj luci sa 75 posto financira EU, a ostatak je osiguralo Ministarstvo iz mjere 'Ribarske luke, iskrcajna mjesta, burze riba i zakloništa', po Operativnom programu za pomorstvo i ribarstvo, prenosi HRT.

Hina

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO Novalja će dobiti novu ribarsku luku
Novalja dobiva novu ribarsku luku s 31 vezom za plovila duljine do 20 metara. Ribarska luka bit će sigurna i operativna iskrcajna luka za ribare, ali i sigurno zaklonište. U sklopu ribarske luke povećat će se i dužina operativne obale. Po potpisu Ugovora za izvođenjem radova na rekonstruk…
Luke Glavotok, Porat i Baška do kraja mjeseca u novom ruhu
Županijska lučka uprava Krk finišira radove u lukama Glavotok, Porat i Baška. Na svim se gradilištima radovi odvijaju sukladno predviđenim i s izvođačima zahvata ugovorenim planovima. Predstavnici Županijske lučke uprave Krk, ustanove koja upravlja svim lukama na otoku Krku, predstavili su ov…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.