2 min. čitanja

Radionice o moru za učenike viših razreda osnovne škole

Radionice o moru za učenike viših razreda osnovne škole
Foto: Društvo istraživača mora 20000 milja/Facebook

Društvo istraživača mora 20000 milja osmislilo je u sklopu projekta “Misli (na) plavo” edukativni program “Školarci misle (na) plavo” za učenike viših razreda osnovnih škola, koji je izazvao veliki interes školaraca.

Program se provodio proteklih nekoliko tjedana uz pomoć edukativnog postava na istraživačkom brodu “Blu” u Novalji i Brodarici te uz pomoć kamp prikolice u Gospiću. Održano je osam radionica u trajanju od četiri sata – po dvije u Novalji i Brodarice te četiri u Gospiću. Na svakoj radionici sudjelovalo je 20- tak učenika. Radionice su kroz četiri platforme približile učenicima more i važnost STEM-a kroz priču o klimatskim promjenama, morskom mikrosvijetu i bioraznolikosti te načinima istraživanja i važnosti istraživanja mora.

Foto: Društvo istraživača mora 20000 milja/Facebook

Učenici su bili vrlo zainteresirani za materiju koja im je predstavljena te su izrazili želju da im svakodnevna nastava u školama izgleda poput ove terenske – u prirodi s praktičnim dijelom i interesantnom pričom koja objašnjava kako more utječe na ljude i obrnuto.

Projekt je prijavljen na poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a.“ Glavni ciljevi projekta su jačanje kapaciteta OCD-ova nositelja i partnera za provedbu edukativnih programa u području popularizacije STEM područja kroz prizmu “znanja o moru” uz paralelni razvoj i provedbu edukativnih sadržaja za djecu, mlade i opću populaciju.

Projekt s ukupnim proračunom od 1.183.332,43 HRK, sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u iznosu od 1.005.832,57 HRK, odnosno 85% bespovratnih sredstava, dok se ostalih 177.499,86 HRK, odnosno 15% ukupnih bespovratnih sredstava, osigurava iz Državnog proračuna RH.

Nositelj je Društvo istraživača mora – 20000 milja, uz partnerstvo Sveučilišta u Zadru, Udruge za očuvanje bioraznolikosti Aurelia, Udruge studenata BIUS, Udruge Mavena – 36 njezinih čuda i Umjetničke organizacije Silba Environment Art.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.