2 min. čitanja

Puljanka Mikela Ristoski pobijedila u skoku u dalj na WPA Grand Prix mitingu

Puljanka Mikela Ristoski pobijedila u skoku u dalj na WPA Grand Prix mitingu
Foto: Twitter / Paraolimpijac

Trostruka osvajačica paraolimpijskih odličja Mikela Ristoski pobijedila je u skoku u dalj u disciplini T20 na WPA Grand Prix mitingu u talijanskom Jesolu sa skokom od 5.37 metara.

Talijanski Jesolo drugu godinu za redom bio je domaćin WPA Grand Prix mitinga, a hrvatske boje branilo je četvero paraatletičara – trostruka osvajačica paraolimpijskih odličja Mikela Ristoski nastupila je u skoku u dalj (T20), četveroplasirani s POI u Tokiju Matija Sloup bacao je kuglu u kategoriji F40, europski prvak Miljenko Vučić natjecao se u kugli F11, dok je Antonio Kosmat (T/F38) nastupao u skoku u dalj, na 400 m, te u bacanju koplja.

Vlasnica paraolimpijskog zlata (Rio de Janeiro) i dvije bronce (London, Tokio) je po vjetrovitom i kišnom vremenu pobijedila u skoku u dalj s rezultatom 5.37 m iz pete serije. Drugo mjesto iza članice AKOI Medulin pripalo je Islanđanki Stefaniji Daneyi Gudmundsdottir sa 5.02 m, dok je treća bila Mađarica Adel Takacs sa 4.54 m.

Slavio je i Matija Sloup (AK Odisej OSI) u bacanju kugle u kategoriji sportaša niskih rastom. Osvajač četvrtog mjesta na posljednjim paraolimpijskim igrama u Tokiju je pobijedio sa najboljim ovosezonskim rezultatom 10.07 m iz posljednje serije. Drugo i treće mjesto zauzela su crnogorska braća Marko i Vlado Terić sa 6.59 m i 5.70 m, prenosi Glas Istre.

Miljenko Vučić (AKOI Agram), koji je također bio četvrti na POI u Tokiju, je u konkurenciji slijepih i slabovidnih osoba zauzeo drugo mjesto u bacanju kugle sa 13.13 m, svojim najduljim hitcem ove sezone kojeg je ostvario u četvrtoj seriji. Pobjedu je odnio Latvijac Emils Dzilna sa 13.31 m, a treće mjesto zauzeo je domaći predstavnik Oney Tapia sa 12.96 m.

Prvog dana natjecanja u Jesolu Antonio Kosmat (T/F38) je nastupio u bacanju koplja, skoku u dalj i na 400 m. Prvi nastup Antonio je imao u bacanju koplja u kojem je bio treći sa 13.08 m. Iduća disciplina bila je skok u dalj u kojem je Antonio izjednačio svoj i hrvatski rekord 4.42 zauzevši još jedno treće mjesto. Kosmat je na nedavnom prvenstvu Hrvatske u Puli također skočio 4.42 metara.

U svom posljednjem nastupu član AKOSI Samobor je na 400 m pobijedio sa rezultatom 59.65.

Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.