1 min. čitanja

Puljani šokirani betonizacijom nekad prirodne plaže

Puljani šokirani betonizacijom nekad prirodne plaže
Foto: Regional Express

PULA – Devastacija plaža u Hrvatskoj nije ništa novo. Osim nasipavanja materijala koji je štetan za morski ekosustav, posebna vrsta devastacija su betonizacije obale. Jedan takav slučaj stiže nam iz Pule.

Tko je i zašto popularnu dječju plažu na Valkanama u Puli zatrpao betonom – pitaju se mnogi Puljani i korisnici ove plaže, razočarani načinom na koji se lokalna zajednica odnosi prema prirodi. Portalu Regionalexpress javila se šokirana čitateljica, kojoj nije jasno kako je moglo doći do ovakve devastacije.

Foto: Regional Express

– Šetajući danas sa djecom do njihove omiljene plažice gdje su provodila dane kao bebe igrajući se pijeskom i kamenčićima i gdje su naučili plivati u školi plivanja, nailazimo na ružno, šokantno otkriće!! Naime jedini komadić prirodno šljunčane plaže na tom prostoru je skoro pa nestao. Tko to iskrcava betonski višak na nju??? – zapitala se razočarana čitateljica.

I zaista. Beton na plaži djeluje kao da ga je netko samo istresao i pustio da more odradi svoje. Hoće li i kako Grad Pula reagirati na ovaj slučaj, tek ćemo vidjeti.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.