2 min. čitanja

Pula s Fondom za zaštitu okoliša potpisala ugovor vrijedan gotovo 6 milijuna kuna

Pula s Fondom za zaštitu okoliša potpisala ugovor vrijedan gotovo 6 milijuna kuna
Foto: Grad Pula

PULA - Grad Pula s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potpisao je ugovor vrijedan gotovo 6 milijuna kuna za provedbu mjera prilagodbe klimatskim promjenama.

Na natječaj Fonda Grad Pula uputio je dvije prijave te su obje prihvaćene u postotku od 67, odnosno 80 posto prihvatljivih troškova. Prijave se tiču projekata i aktivnosti sadnje novih drvoreda, proširenja mreže urbanih vrtova, uspostave novih zelenih površina, realizacije prve urbane šume na području grada, ozelenjivanja nadstrešnica na autobusnim stajalištima i edukativnih aktivnosti u sklopu projekta “Pula je zelena”.

- Svako financiranje ili sufinanciranje je dobro došlo, a posebno vesele ona koja se tiču očuvanja okoliša, zdravlja i ljepših vizura grada poput ovoga. Raduje me što je ugovor s Fondom sada i potpisan te vrlo brzo krećemo s uređenjem velikog broja zelenih urbanih prostora. Nastavljamo raditi za još zeleniju i održiviju Pulu - rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

U listopadu ove godine Grad Pula aplicirao je s dvije prijave na Javni poziv za neposredno sufinanciranje provedbe mjera prilagodbe klimatskim promjenama iz nacionalnih i lokalnih planskih i strateških dokumenata Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Za obje je prijave odobreno 5.941.565,90 kuna od maksimalno mogućih 6 milijuna kuna.

Svaka prijava sadrži po nekoliko projekata, a svi su vezani za provedbu mjera prilagodbe klimatskim promjenama kao sastavnog dijela Programa ublažavanja, prilagodbe klimatskim promjenama i zaštite ozonskog sloja.

Sukladno svom zelenom i održivom opredjeljenju, odobrenim sredstvima Grad Pula realizirat će devet projekata, odnosno formirat će urbanu šumu Monvidal, park na Hidrobazi, zelene nadstrešnice, nove javne slavine na zelenim i rekreativnim površinama, drvored duž gradske obilaznice, ozeleniti javno parkiralište i pješačku stazu na Verudeli, urediti zelenu površinu na križanju Palisine i Ceste prekomorskih brigada, urbani vrtovi realizirat će se na novoj lokaciji na području Mjesnog odbora Vidikovac te provesti projekt razmjene znanja i iskustva u primjeni mjera prilagodbe klimatskim promjenama „Pula je zelena“.

Realizacijom ovih, kao i mnogih drugih mjera i projekata koje Grad Pula provodi i planira provesti, svakako će se postići znatan pozitivan utjecaj na  ublažavanje i prilagodbu klimatskim promjenama i zaštitu ozonskog sloja na području naše Pule, javljaju iz Grada Pule.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.