1 min. čitanja

Pula će izdvojiti 220 tisuća kuna za besplatni obrok osnovnoškolcima slabije imovinske moći

Pula će izdvojiti 220 tisuća kuna za besplatni obrok osnovnoškolcima slabije imovinske moći
Foto: Pexels/Ilustracija

PULA - Nakon što je premijer Plenković u utorak najavio da će država financirati jedan obrok dnevno svim osnovnoškolcima u Republici Hrvatskoj, Grad Pula pozdravio je najavu te osigurao sredstva za pokrivanje razlike u cijeni marende za pulske osnovnoškolce koji ostvaruju pravo na subvencionirani školski obrok.

- To je dobra mjera kojom će Vlada osigurati 10 kuna za pokrivanje marende svakog osnovnoškolca u Republici Hrvatskoj, a Grad Pula podmirit će razliku u cijeni za djecu koja ostvaruju pravo iz našeg socijalnog programa - rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Kako bi i dalje osigurali kvalitetnu školsku marendu za učenike osnovnih škola, Grad Pula je u školskoj godini 2022./2023. zbog drastičnog povećanja cijena namirnica i energenata bio primoran povećati cijenu školske marende na 12 kuna. Novom Vladinom odlukom svoj djeci bit će osiguran obrok u iznosu od 10 kuna, a razliku do 12 kuna za djecu koja ostvaruju pravo na subvencioniranu školsku marendu podmirit će Grad.

Roditelji čija djeca ne ostvaruju pravo na subvenciju u cijeni školske marende od drugog polugodišta ove školske godine podmirivat će razliku do pune cijene, odnosno 2 kune dnevno ili oko 40 kuna mjesečno.

Grad Pula osnivač je 11 pulskih osnovnih škola koje pohađa 4.500 djece, a za 600 učenika Grad će od drugog polugodišta školske 2022./2023, godini snositi razliku u cijeni marende od dvije kune po danu po djetetu što će godišnje iznositi 250 tisuća kuna.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.