1 min. čitanja

Prvi sajam otočnog proizvoda ovog vikenda u Krku

Prvi sajam otočnog proizvoda ovog vikenda u Krku
Foto: Youtube/Screenshot/MRRFEU

KRK – U gradu Krku će se 22. i 23. kolovoza pokraj Veloga parka održati prvi sajam Hrvatskog otočnog proizvoda, „Biseri Krka“, koji organizira udruga proizvođača Poslovni klaster Hrvatski otočni proizvod.

Cilj je organizacije ovog sajma promocija izvornih, autohtonih otočnih proizvoda i suvenira koji su nositelji oznake „Hrvatski otočni proizvod“, a koju dodjeljuje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, kao i poticanje razvoja otočne proizvodnje.

Sajam pokušava zainteresirati nove male otočne proizvođače na sudjelovanje u projektu, povezati postojeće proizvođače s potencijalnim budućim suradnicima, kao i predstaviti domaćim ljudima i njihovim gostima bogatu, a često nevidljivu ponudu hrvatskih otoka. Tako se na našim otocima proizvode sir, med i ulje, konzervirana i sušena riba i fine riblje paštete, džemovi, vina, likeri, slastice, autohtoni suveniri, nakit, predmeti od vune, narodne nošnje, bokobrani za barke i brodove, prirodna kozmetika, edukativne slikovnice, predmeti finog obrta od maslinova drveta i od kamena i još mnogo toga.

Pokrovitelji maifestacije su Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova europske unije, Primorsko-goranska županija i grad Krk.

https://www.facebook.com/tzgkrk/photos/a.1750278828584636/2783649115247597/?type=3&theater

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.