1 min. čitanja

PRVA PLOVIDBA TRAJEKTA “UGLJAN” – Prinova u floti Jadrolinije od sad na liniji Gaženica – Preko

PRVA PLOVIDBA TRAJEKTA “UGLJAN” – Prinova u floti Jadrolinije od sad na liniji Gaženica – Preko
Foto: Jadrolinija

ZADAR – Iz trajektne luke Gaženica prema Preku zaplovio je u petak, 3. srpnja trajekt Ugljan. Novi je to trajekt u bijeloj floti Jadrolinije koja sada broji ukupno 54 broda. Od toga je 37 trajekta za lokalne linije, 10 brzih putničkih brodova, 3 trajekta za međunarodne linije i 4 klasična broda.

Trajekt Ugljan proizveden je 2009. godine u Grčkoj. Brod može prevesti 650 putnika te 114 vozila. Duljina broda je 102.20 m, širina 18 m, a visina 3.9 m. Ugljan je jedan od tri broda koje Jadrolinija ove godine  pušta u plovidbu. Samo ime ovog trajekta govori o njegovoj namjeni, a to je da povezuje otok Ugljan i Zadar.  Brod je temeljito obnovljen i spreman za plovidbu. Kapacitet broda i njegove maritimne sposobnosti u potpunosti će zadovoljiti rastuće potrebe stanovnika otoka Ugljana i njihovih gostiju.

Jadrolinija je u posljednje tri godine jako dobro poslovala te je sav profit uložen u obnovu flote kao našeg strateškog cilja. Unatoč epidemiji COVID-a koja je snažno pogodila gospodarstvo, te posebno sektor prometa i turizma, Jadrolinija nastavlja i dalje ulagati u obnovu flote, a sve na zadovoljstvo naših otočana i putnika.

– Posebno sam ponosan i sretan što smo danas ovdje i što imamo priliku zaploviti s novim trajektom u floti Jadrolinije. Vjerujemo i nadamo se kako će trajekt Ugljan ispuniti ciljeve koji su pred njim, a to je prije svega omogućiti bržu i sigurniju plovidbu te  povezanost s kopnom kakvu otočani trebaju i zaslužuju – izjavio je predsjednik Uprave Jadrolinije, David Sopta.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.