4 min. čitanja

Prva noćna, Full moon regata Jedriličarskog kluba Delfin iz Pule

Prva noćna, Full moon regata Jedriličarskog kluba Delfin iz Pule
Foto: Mateo Gobo / HK Delfin

PULA – Pravi jedriličarski spektakl koji održat će se 18. ožujka 2022. godine sa startom iz Pule, jedrenjem oko Suska te s ciljem u gradu Cresu.

Ovu jedriličarsku poslasticu organizira Jedriličarski klub (JK) Delfin iz Pule, a pripremili su i bogat program koji će okupiti sve ljubitelje mora, vjetra, jedrenja i one koji će to tek postati.

Entuzijazam organizatora prepoznali su jedriličari i izvan naših granica tako da se već prijavio tim prave ljepotice kao što je MAXI jedrilica VOR 60 stopa iz Slovenije. Interes i pozivi stižu s brojnih drugih lokacija i gradova. Očekuje se da će ovo biti jedan predivan organizacijski izazov za klub i Pulu.

Regata krstaša Full Moon se vozi/notira po premjerima: ORC, IRC, OPEN (racer, cruising, vintage – stariji od 35 godina), dvojac i posade.

Foto: Marka Marinović / JK Delfin

– Želja nam je da od Full moon regate stvorimo međunarodno prepoznatljivu sportsku manifestaciju i to u rangu s regatom Rolex Middle Sea Race. Možda su to sada snovi, ali imamo kvalitetan tim ljudi u klubu koji se svakim danom povećava te je sve bogatiji potrebnim kompetencijama koje su temelj u daljnjim strateškim koracima da naš san postane realnost, da se o našoj regati i Puli čuje u svim jedriličarskim krugovima diljem svijeta – istaknula je Sanja Vale Čupić predsjednica JK Delfin.

Marketniškim akcijama, umrežavanjima i ulažući puno znanja organizator nastoji privući ozbiljne pokrovitelje i takmičare. U planu je i popratni program koji bi obogatio i doprinijeo prepoznatljivosti ove regate. JK Delfin stavlja naglasak na važnost uključivanja lokalne zajednice te će u tom smjeru nastaviti s informiranjem šire javnosti ne bi li Pula i Istra usvojili regatu kao svoju promotoricu ovog kraja.

Zanimljiv popratni program pratit će osnovni tajming i program same regate. Naime, regata starta u petak, 18. ožujka u 18 sati sa zalaskom sunca i nastavlja regatavanjem pod mjesečinom. Ruta jedrenja je Pula – oko Suska s ciljem u gradu Cres. Kulturno umjetnički i zabavni glazbeni program planiran je za četvrtak, 17. i petak, 18. ožujka za sve sudionike regate i posjetitelje.

Foto: JK Delfin

Kako je klubu namjera uključiti lokalnu zajednicu, od najmlađih do najstarijih zaljubljenika u more i jedrenje, organizirali su i kreativno umjetnički izazov “Pula pod jedrima by JK Delfin”, kao dodatni program koji starta s 1. regatom Full Moon i vrijedi za sve međunarodne regate koje JK Delfin organizira u 2022. godine sa startom u pulskom arhipelagu.

– Pozivamo vrtiće, škole, udruge, umjetnike, fotografe, građane, sve koje fasciniraju puna jedra, more, sunce, mjesečina, regate i tamičarski duh da poprate start, pronađu svoju inspiraciju i izrade svoju umjetničku kreaciju, fotografiju, sliku, grupni ili pojedinačni rad, kreaciju koja može biti suvenir ili imati uporabnu vrijednost te možda u 2023. godini postane jedan od nagrada jedriličarima na regatama. Povezujemo sport i umjetnost, potičemo suradnje, kreativnost, podržavamo lokalne „umjetnike u duši” male i velike i želimo Pulu pod jedrima za sve generacije i kroz cijelu godinu – dodala je predsjednica JK Delfin.

Svi radovi će se javno objaviti i javno će se glasati za favorite. Proglašenje najuspješnijih radova uslijedit će na Jedriličarskoj noći 2022. godine. Pravila ovog izazova JK Delfin će objaviti na svojim mrežnim stranicama.

Foto: JK Delfin

Ovim putem klub poziva sve ljubitelje jedriličarskog sporta da se prijave OVDJE.

Prijave su otvorene do 17. ožujka 2022. godine.

– Natjecatelji, vidimo se 18. ožujka u 18 sati na startu! – poručuju organizatori.

O Jedriličarskom klubu Delfin:

JK Delfin je sportski klub i neproftna udruga iz Pule koja okuplja jedriličare entuzijaste, djecu i odrasle. Pokretači smo istarskog kupa krstaša 2015. godine s ciljem poticanja suradnje među klubovima i izgradnje identiteta Istre kao regije jedriličara sportaša krstaša.

U 2022. godini rastemo s brojem članova, brojem verificiranih sportaša te brojem i kvalitetom organizacije regata krstaša. Od 2021. godine predsjednica kluba je JK-a je Sanja Vale Čupić. Sve regate organiziramo kao manifestacije, a u 2022 godini organiziramo 11 međunarodnih regata. U organizaciji surađujemo s udrugama, poduzetnicima, sponzorima i lokalnim upravama, a 9 regata se organizira upravo u pulskom arhipelagu. Ostale dvije regate tijekom godine bit će organizirane u Raškom zaljevu (Barbanska i Trget kup). Svaka regata ima svoj poseban identitet te se vrijedi okušati u svakoj. Povezujući sport i kulturu-zabavu pretvaramo regate u zanimljive manifestacije privlačne ne samo jedriličarima već i široj publici. Tako smo krenuli graditi i priču oko regate “Pula pod jedrima”. Cilj našeg kluba je proširiti ljubav prema moru i jedrenju te privuči što veći broj aktivnih članova u klub i povećati broj jedriličara generalno. Jer jedrenje je stil života, kultura življenja za sve generacije i kroz cijelu godinu.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.