2 min. čitanja

PRVA IKAD Kostimirana turistička šetnja Šoltom!

PRVA IKAD Kostimirana turistička šetnja Šoltom!
Foto: Press

"Šoltanka - jedan život na otoku", naziv je besplatne ture koja će se cijelog ljeta održavati na ovom otoku.

Radi se o inovativnom turističkom proizvodu kao jednom od načina na koji Turistička zajednica Šolte unaprjeđuje svoje usluge te različite sadržaje na atraktivan način približava potrebama i željama svojih gostiju stvarajući im nezaboravne uspomene. Jedan od njih je i "storytelling“, odnosno prepričavanje zanimljivih i autentičnih priča iz bogate šoltanske prošlosti. Upravo to je bio motiv za stvaranje novog turističkog proizvoda TZ kojeg je jučer predstavljen na Šolti.

Autorsko je to djelo licencirane licencirane turističke vodičkinje Sandre Marie Vrandečić u koejm glavnu ulogu igra životpisna i atrkativna Šoltanska s početka 20. stoljeća.

- Bila sam visokomotivirana napraviti nešto novo i drukčije na svom otoku, nešto što će oživjeti našu kulturnu i prirodnu baštinu. Krenulo je s idejom da oživimo žensku otočku baštinu, no kako sam počela razvijati tu priču, paralelno se dogodilo da je Splitsko-dalmatinska županija (SDŽ) pokrenula projekt "Dalmacija storytelling destinacija" u koji sam se ja savršeno uklopila sa svojom idejom i željom da ta interpretacija baštine ne bude štura. Našla sam prostor koji je nedovoljno zastupljen, a mislim na recentnu povijest od 100 do 150 godina unazad, na vrijeme koje nije toliko nepoznato, vrijeme naših pradjedova i prabaka koji su tada živjeli - pojašnjava Vrandečić.

TZ Šolta je i inače u okviru novog koncepta promocije otočkog turizma, prema usmjerena je na aktivni turizam.

Postoje tri nove tematske staze kroz tri mjesta na otoku Šolti dužine od četiri do sedam kilometara - kroz Šoltansko polje, kroz Maslinicu i kroz Gornje Selo do svetišta. Trči se ovdje i trail, a za one koji su ipak ljubitelji nešto mirnijeg tipa turizma tu je dakle i nova turistčka tura koja će trajati cijelo ljeto!

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.