2 min. čitanja

Prva dionica Umaške morske promenade poprima svoje konture

Prva dionica Umaške morske promenade poprima svoje konture
Foto: Grad Umag

UMAG – Poznato je da na cijelom potezu umaške obale već dugi niz godina postoje barijere koje su bespravno postavljene i na taj se način do danas uzurpirala javna površina koja bi svima trebala biti dostupna. U više navrata građani su izražavali svoje nezadovoljstvo da ne mogu pristupiti plažama i obali, stoga je Grad Umag odlučio pokrenuti projekt uređenja „Umaške morske promenade“, koji će se odvijati u fazama i na razdoblje od više godina.

– Na ovaj se način planira najučinkovitije omogućiti svima, i pod jednakim uvjetima, da uživaju u najljepšim dijelovima vlastite obale – poručuju iz Grada Umaga.

Trenutno su u tijeku radovi na prvoj fazi, točnije od parkirališta u naselju Špina pa sve do crkvice u Sv. Pelegrinu.

Uz samu šetnicu, koja će u svojoj duljini prolaziti uz plažu, a sadržavat će isključivo pješačku i biciklističku stazu, na pojedinim će se dionicama urediti i okoliš, plaža, postavit će se klupice za odmor u hladu te svi pripadajući sadržaji za djecu i odrasle.

Foto: Grad Umag

Uz šetnicu će biti izgrađen i potporni zid duljine 270 m, a uzduž čitave trase posađena nova stabla ne bi li se osigurala hladovina uz samo more. Projekt obuhvaća i izgradnju potpuno nove javne rasvjete kako bi se omogućilo sigurno kretanje i tijekom večernjih sati.

Umaška morska promenada, čija će se izgradnja provoditi u više faza i u više godina, a koja će se protezati od Parka Umag do Crvenog vrha, u konačnici će omogućiti svim Umažankama i Umažanima, pod jednakim uvjetima, da koriste najljepše dijelove vlastite obale.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.