3 min. čitanja

"Promohotel 38" u Poreču- Međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam

"Promohotel 38" u Poreču- Međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam
Foto: Boris Kačan

POREČ - Međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam "Promohotel", okupit će 160 izlagača iz Hrvatske i susjednih zemalja koji će predstaviti više od 500 svjetskih brandova iz HoReCa sektora na prostoru od 4500 m2 unutrašnjeg izložbenog prostora.

Ove godine sezona počinje u veljači! 38. izdanje međunarodnog sajma prehrane, pića i opreme za turizam okuplja profesionalce iz turističkog i ugostiteljskog sektora, i to u jednom od najjačih turističkih centara Hrvatske.

Foto: Grad Poreč

Poreč, višegodišnji prvak hrvatskog turizma u svom gospodarskom i turističkom razvoju, bit će destinacija dragocjenih poslovnih susreta. Sajam Promohotel na jednom mjestu okupit će 160 izlagača iz Hrvatske i susjednih zemalja, a koji će predstaviti više od 500 svjetskih brandova iz HoReCa sektora na prostoru od 4500 m2 unutrašnjeg izložbenog prostora.

- Kroz edukativni dio, ali i bogat izlagački asortiman Promohotel-a posjetitelji će moći iz prve ruke upoznati nove tehnologije, trendove, proizvode i usluge, razmijeniti svoje ideje s ostalim profesionalcima iz struke te unaprijediti svoje poslovanje - rekla je na konferenciji za medije direktorica sajma Ivana Štiković.

Foto: Grad Poreč

Sajam je namijenjen vlasnicima i menadžerima hotela, privatnim iznajmljivačima, vlasnicima kafića i restorana, ali i svim ostalima koji se pripremaju za nadolazeću turističku sezonu, iako će predstavljeni proizvodi biti zanimljivi i vrlo korisni i za širu potrošnju.

Zadovoljstvo održavanjem sajma izrazio je i porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

- Promohotel je rekao bih, vjesnik proljeća u našem gradu, jer nekako već svi znamo da nam označuje kraj zime i početak priprema za sezonu. Kao međunarodni sajam, već gotovo četiri desetljeća, utkao je put drugim sajmovima i dokazao da Poreč može kvalitetno organizirati sajmove poput Vinistre, Crofisha, Sportfesta i ostalih. I ovim putem se zahvaljujem obitelji Štiković, te tvrtki Studio 053 što se svake godine trude dovesti svim zainteresiranim turističkim djelatnicima brojene novitete i brendove u naš grad - rekao je Peršurić.

Program izlaganja sastoji se od kompletnog HORECA asortimana - hotelske opreme i kozmetike, ugostiteljske opreme i sitnog inventara, prehrane, slastica i pića, projektiranje profesionalnih kuhinja i bijele tehnike, namještaj na bazi drva kao osnovne sirovine, dizajnerski namještaj i dekorativni proizvodi za uređenje interijera i eksterijera, vrhunske inovativne vanjske kuhinje od betona, tekstil za opremanje hotela, vila i apartmana, profesionalna oprema za čišćenje i praonice rublja, sustavi za filtraciju vode, higijenski proizvodi, podne obloge i obloge od egzotičnog drva, parking sustavi i punjači za električna vozila pa sve do informatičke opreme i softver-a za hotele, restorane i kafiće.

Uz široki spektar ponude izlagačkog dijela za vrijeme sajma održavat će se i stručna događanja s ciljem povezivanja i pružanja informacija o aktualnim trendovima u vidu predavanja i radionica. Sudjelovanje na istima besplatno je za sve zainteresirane dionike uz prethodnu registraciju radi pravovremene rezervacije mjesta.

Detaljni program stručnih događanja kao i link za registraciju može se pronaći na službenim stranicama sajma.

- Promohotel je sajam koji najavljuje turističku sezonu - zaključio je direktor Turističke zajednice grada Poreča, Nenad Velenik.

- Drago nam je što možemo podržati ovakvu manifestaciju u našem gradu. Ove godine u pred sezoni imamo 8 posto više noćenja nego prošle godine i dobre su prognoze za booking i kod turističkih firmi, također i kampovi pokazuju veliku popunjenost, tako da očekujemo da će se dobar booking nastaviti i sljedećih mjeseci - zaključuje Velenik.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.