2 min. čitanja

Promijenile su se navike gostiju: Evo što traže na odmoru

Promijenile su se navike gostiju: Evo što traže na odmoru
Foto: Pixabay

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić komentirao je turističku sezonu: "Trenutno je u Hrvatskoj više od milijun i sto tisuća turista. Ostvareno je 57,7 milijuna noćenja i 10,8 milijuna dolazaka".

- U noćenjima smo premašili procjene, rezultati su odlični i to će se vjerojatno nastaviti i u kolovozu - dodao je.

Istra je premašila rezultate iz 2019. godine i Zadarska županija je na skoro istoj razini, navodi. Sve primorske županije, kako kaže, ostvarile su odlične rezultate, a taj trend prati i kontinent.

- Rezultati su znatno bolji nego prošle godine. Njemačko tržište, koje bilježi rast u odnosu na 2019. godinu, prepoznaje sad i kontinent kao turističku destinaciju - rekao je.

Naglašava da je Hrvatska i ove godine jedna od top destinacija na Mediteranu zahvaljujući odličnoj suradnji javnog i privatnog sektora. - Hrvatska je i auto destinacija što nam je velika konkurentska prednost - ističe.

Navike gostiju su se, kako objašnjava, promijenile. Gosti traže boravak u prirodi, mobilnost, dostupnost informacija, raznolikost i bogatstvo u ponudi te kvalitetni smještaj.

- Kvalitetniji smještaji su najdulje popunjeni. Ono što je kvalitetnije se najbolje prodaje - navodi direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić za N1.

Z.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Česi užasnuti cijenama u Hrvatskoj: “Ljetovanje postaje neisplativo, a drugdje za istu cijenu dobijemo all inclusive!” | | Morski HR
Brojne češke obitelji više neće dolaziti u Hrvatsku, jer odmor ovdje više nije jeftin. Češki Blesk piše kako tako nešto više ne postoji nakon što su cijene u “raju za češke turiste” toliko p
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.