1 min. čitanja

Projekti lučke infrastrukture na Korčuli, Pelješcu i Lastovu, vrijedni 700 milijuna kuna, idu dalje

Projekti lučke infrastrukture na Korčuli, Pelješcu i Lastovu, vrijedni 700 milijuna kuna, idu dalje
Foto: DNŽ

DUBROVNIK – Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić je sa suradnicima održao web konferenciju s ravnateljima lučkih uprava na području naše najjužnije županije, na temu projekata lučke infrastrukture vrijednih 700 milijuna kuna.

Riječ je o projektima za koje su, kako je ovom prilikom istaknuo župan Dobroslavić, sredstva osigurana i koji se nalaze u raznim fazama provedbe.

– Osam lučkih projekata i cesta Korčula – Račišće, koji su u raznim fazama provedbe, vrijedni su više od 700 milijuna kuna i financiraju se gotovo u cijelosti fondovima EU – napomenuo je župan te istaknuo kako je osiguravanju sredstava za projekte prethodio opsežan posao njihove pripreme.

Inače, posljednji u nizu projekata za koje je potpisan ugovor o izgradnji je Nova luka – Polačište na Korčuli vrijedan gotovo 190 milijuna kuna, a na kojeg se veže i projekt izgradnje pristupne ceste vrijedan više od 171 milijun kuna.

Uskoro se očekuje građevinska dozvola za novu luku Perna, odluka o financiranju dogradnje luke Ubli na Lastovu i završetak dokumentacije za dogradnju luke Prigradica.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.