2 min. čitanja

'Domaće u vrtiće' – informativna radionica za poljoprivrednike

'Domaće u vrtiće' – informativna radionica za poljoprivrednike
Foto: Unsplash

BIOGRAD NA MORU - Na radionici koja će se održati danas, 18. siječnja, lokalni OPG-ovi mogu saznati više o uvođenju lokalnih namirnica u dječje vrtiće. Provođenjem projekta želi se skrenuti pažnja na važnost zdrave prehrane od najranije dobi.

U sklopu projekta 'Domaće u vrtiće' LAG Laura iz Biograda na Moru za lokalne OPG-ove organizira informativne radionice .Radionice će se održati u srijedu, 18. siječnja 2023. godine, u prostorima Poduzetničkog inkubatora Biograd na Moru s početkom u 11 sati.

Obradit će se razne teme, primjerice zdravstvena ispravnost i certifikacija proizvoda, osnove računovodstva, nabava i eRačun u poslovanju s javnim naručiteljima.

Svrha projekta je stvaranje preduvjeta za uvođenje novih namirnica i povećanje potrošnje proizvoda lokalnih poljoprivrednih proizvođača u dječjim vrtićima.

Provođenjem projekta želi se skrenuti pažnja na važnost zdrave prehrane od najranije dobi te kroz promociju lokalnih proizvoda potaknuti uključivanje sezonskih i lokalnih namirnica u obroke vrtićaraca i školaraca.

Cilj radionica je povećanje informiranosti i podizanje razine znanja, usklađenost sa zakonodavnim okvirom, stjecanje znanja i vještina potrebnih za unaprjeđenje poslovanja te izgradnja njihove održive konkurentske pozicije na tržištu.

Bit će izdvojeno vrijeme i za pitanja, a sudionici će odgovore dobiti od predavača: Nataše Borčić, dipl. ing., Biotechnicon poduzetnički centar d.o.o. te Dražena Trogrlića, dipl. oec., Učilište FINIS, piše portal Otok Pašman.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i međuteritorijalni je projekt suradnje između četiri LAG-a s područja Zadarske i Šibensko-kninske županije: LAG Laura, LAG Bura, LAG More 249 i LAG Krka.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Na području Splitsko-dalmatinske županije osigurana prehrana u osnovnim školama
Za učenike u svim osnovnim školama kojima je osnivač Splitsko-dalmatinska županija, prehrana će biti osigurana od početka drugoga polugodišta, odnosno od 9. siječnja 2023. Kako u priopćenju navodi pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić - na…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.