2 min. čitanja

Na području Splitsko-dalmatinske županije osigurana prehrana u osnovnim školama

Na području Splitsko-dalmatinske županije osigurana prehrana u osnovnim školama
Foto: pixabay

SPLIT - Za učenike u svim osnovnim školama kojima je osnivač Splitsko-dalmatinska županija, prehrana će biti osigurana od početka drugoga polugodišta, odnosno od 9. siječnja 2023.

Kako u priopćenju navodi pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić - nakon radnih sastanaka pročelnika UO za prosvjetu s ravnateljima osnovnih škola i nakon sastanka koji su predstavnici Udruge ravnatelja osnovnih škola održali sa županom Splitsko-dalmatinske županije Blaženkom Bobanom - sve osnovne škole kojima je osnivač Splitsko-dalmatinska županija osigurat će prehranu za učenike od početka drugoga polugodišta.

- Zahvaljujući Odluci Vlade Republike Hrvatske osigurana su sredstva iz kojih će se financirati marenda učenicima, što predstavlja početak sustavnog rješavanja prehrane učenika u kontekstu cjelodnevne nastave - navodi se u priopćenju te dodaje da će mliječni ili suhi obrok odgovarati u najvećoj mjeri propisanom Normativu, unatoč različitim prostornim i kadrovskim uvjetima.

- Krajnji cilj ove mjere je da u idućih nekoliko godina osnovci mogu u svim školama konzumirati topli obrok, što je izuzetno važno za njihovu psihofizičku dob - istaknuto je u priopćenju.

Dodaje se da tu mjeru svakako treba pozdraviti te da županija, kao osnivač, čini sve da se već od ponedjeljka mjera počne provoditi te da se roditeljima i djeci olakša boravak u školi i učenje.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Pet istarskih škola u jelovnik uvodi ribu | | Morski HR
U Osnovnoj školi Vitomir Širola - Pajo u Nedešćini u Istri ovog su tjedna potpisani Sporazumi o predfinanciranju EU projekata koji su odobreni u okviru Mjere 5.2.1. Potpora za aktivnosti usmjerene
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.