1 min. čitanja

Privremena obustava ribolova za koće u travnju

Privremena obustava ribolova za koće u travnju
Foto: Morski HR

S obzirom da još nije donesena Uredba EU o Europskom fondu za pomorstvo, ribarstvo i akvakulturu, ministrica poljoprivrede Marija Vukičević donijela je Odluku o proglašenju privremene obustave ribolovnih aktivnosti radi epidemije COVID-19 pridnenim povlačnim mrežama – koćama za travanj 2021. godine.

Ovom Odlukom proglašava se neobvezna privremena obustava ribolovnih aktivnosti pridnenim povlačnim mrežama – koćama radi epidemije bolesti COVID-19 u trajanju od 30 dana u razdoblju od 1. travnja 2021. godine u 00:00 sati do 30. travnja 2021. godine u 24:00 sati na području cijelog ribolovnog mora Republike Hrvatske.

Osnovni uvjeti za dodjelu potpore utvrđeni su ovom Odlukom, no oni nisu konačni te će se konačni uvjeti, kriteriji, način dodjele i izračun potpore za privremenu obustavu utvrditi odgovarajućim propisom nakon službenog donošenja Uredbe i/ili odobrenja Programa za ribarstvo i akvakulturu Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2021.-2027. godine te se o potpori ne odlučuje na temelju ove Odluke. Dodatno, navedeno znači da će se i Odluke o dodjeli kao i Odluke o isplati donositi tek nakon usvajanja gore navedenih dokumenata.

Korisnik koji želi sudjelovati u ovoj privremenoj obustavi dužan je do 1. travnja 2021. godine dostaviti obavijest o interesu za sudjelovanje na e-mail adresu eufondovi.ribarstvo@mps.hr i podnijeti Zahtjev za potporu na obrascu  u periodu od 1. travnja do 30. travnja 2021. godine.

D.G.PROČITAJTE JOŠ:

Dopune pravilnika o obalnim potegačama i malim plivaricama
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.