1 min. čitanja

Zbog mutiranog soja koronavirusa, Hrvatska obustavila letove iz Velike Britanije

Zbog mutiranog soja koronavirusa, Hrvatska obustavila letove iz Velike Britanije
Foto: British Croatian Society / Facebook

Hrvatski premijer Andrej Plenković objavio je na svom Twitteru da će i Hrvatska privremeno obustaviti putnički zračni promet iz Velike Britanije. To će se učiniti zbog novih saznanja o bržem intenzitetu širenja bolesti u ujedinjenoj Kraljevini.

Obustava zračnog prometa iz Velike Britanije trajat će 48 sati, dok se ne preciziraju informacije o mogućem novom soju virusa, napisao je Plenković i dodao da je prioritet zaštita zdravlja građana.

https://twitter.com/AndrejPlenkovic/status/1340746683995615233?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1340746683995615233%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.jutarnji.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fi-hrvatska-privremeno-obustavlja-zracni-promet-iz-velike-britanije-prioritet-je-zdravlje-15038144

Britanski europski susjedi počeli su u nedjelju zatvarati vrata putnicima iz te zemlje, zabrinuti zbog brzog širenja novog soja koronavirusa u Britaniji.

Francuska od nedjelje u ponoć obustavlja sva putovanja, uključujući i prijevoz robe cestovnim, zračnim, morskim ili željezničkim putem, objavila je vlada u Parizu.

“Bit će moguć samo prijevoz robe bez pratnje. Ova mjera ne utječe na ulazak osoba ili prijevoz u Veliku Britaniju”, stoji u priopćenju.

I irska vlada će obustaviti sve zračne veze najmanje 48 sati. Pomorske veze se nastavljaju, a odluka će se ponovno razmotriti u utorak, objavila je irska vlada.

Iste odluke ranije su donijele Njemačka, Austrija, Bugarska, Nizozemska, Belgija i Italija, javlja Jutarnji list.

Zabranu bi mogla uvesti cijela Europska unija, jer traju konzultacije o zajedničkom odgovoru na pomorske, željezničke i cestovne veze s Britanijom.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.