3 min. čitanja

PRIVATE ISLAND Tvrtka koja upravlja Obonjanom nam priznala: "Namjerno lažemo da je otok privatan kako bi privukli goste!"

PRIVATE ISLAND Tvrtka koja upravlja Obonjanom nam priznala: "Namjerno lažemo da je otok privatan kako bi privukli goste!"
Foto: Youtube / Facebook / Screenshot

OBONJAN je prekrasan otok koji se nalazi u Šibenskom arhipelagu preko puta Zlarina i svakako nije privatan. Znaju to i u tvrtki koja njime upravlja, no svejedno javnosti plasiraju informaciju da se radi o - privatnom otoku za rajski odmor!

Naprosto je nevjerojatno na što sve možete naići kad je oglašavanje u pitanju. Tako je u režiji tvrtke Obonjan rivijera d.d., sa šibenskom adresom, tj. u režiji kreativnog marketinškog tima ove tvrtke otok Obonjan postao privatni otok!

Sama riječ privatno djeluje ekskluzivno i vjerojatno očarava posjetitelje dubokih džepova koji ne žele da im na rajskom odmoru smeta "običan narod" sa svojim ručnicima i jeftinim sredstvom protiv sunčevog zračenja. Znaju to i u tvrtki Obonjan rivijera d.d. koja otokom upravlja pa su odlučili otok "reklamirati" kao privatan!

Kako nas je to naprosto "ubolo u oči" odlučili smo ipak provjeriti radi li se o nekoj omašci, o slučajnom nespretnom izražavanju, pa smo kontaktirali ljude iz tvrtke koja je skovala ovu majstorsku marketinšku strategiju.

Na naše veliko iznenađenje dobili smo odgovor kako su oni svjesni da otoci ne mogu biti privatno vlasništvo, ali su svejedno otok odlučili predstavljati kao takav jer se to naprosto - bolje prodaje!

Rubrika vjerovali ili ne!

Ovako je, vjerovali ili ne, glasio odgovor iz tvrtke Obonjan rivijera d.d., tj. odgovor njihove osobe zadužene za prodaju i marketing:

- Predmetni navod koji ste priložili u attachmentu Vašeg inicijalnog maila jedna je od stavki komunikacije koju koristimo jedino i isključivo u marketinške svrhe. Odnos otoka Obonjan u relaciji sa tvrtkom Obonjan Rivijera d.d. definiran je koncesijskim ugovorom, a sigurni smo da ste upoznati s činjenicom da otoci kao takvi ne mogu biti privatno vlasništvo. Pretpostavljamo kako Vas je priloženi navod zbunio, no Intencija korištenja termina je u prvom redu privlačenje stranih gostiju koji boravkom na otoku imaju priliku uživati u jedinstvenom turističkom proizvodu kakvih nema u okruženju, niti u nama konkurentskim destinacijama na Mediteranu (postoji nešto slično u Grčkoj, ali ipak dovoljno drugačije od koncepta Obonjana).

Kako kroz vlastito poslovanje imamo intenciju promovirati posebnosti ponude na Jadranu i RH, tako i predmetni termin koristimo isključivo kao detalj koji ima za cilj posjetiteljima ukazati na posebnost samog otoka. Dakle, u marketinške svrhe i isključivo sa željom da kroz taj vid promocije realiziramo rezultate koji ulaze u kumulativni rezultat cjelokupne turističke ponude RH - napisao nam je čovjek iz ureda za prodaju i marketing tvrtke Obonjan Rivijera d.d.

Foto: Facebook(Obonjan Island Resort)/Google Maps

"Pretpostavljamo da vas je zbunilo!"

Moramo priznati da smo nakon ovakvog odgovora nekoliko puta protrljali oči da se uvjerimo da ne sanjamo. Dakle, ovdje se namjerno laže kako bi se potaknula prodaja, ali ne samo to, oni i pretpostavljaju da je nas sve to skupa zbunilo!

Možda bi ljudima koji plasiraju ovakve lažne informacije bilo drago da nas je zbunilo jer očito ciljaju na to da zbune strane goste koje pokušavaju privući, no na žalost nije nas zbunilo, ali smo se nadali da su oni samo zbunjeni, a ne da namjerno plasiraju neistine kako bi zaradili.

I još na kraju ispada kako "lažu za Hrvatsku" jer "žele realizirati rezultate koji ulaze u kumulativni rezultat cjelokupne turističke ponude RH!"

Možda bi zapravo trebali dobiti nekakvu nagradu? Nagradu za kreativni pristup privlačenja stranih gostiju u domoljubne svrhe?

Obonjan je inače u katastru upisan 1/1 u vlasništvu Grada Šibenika, a naprosto je tužno za vidjeti da se netko svjesno služi očitim lažima kako bi zgrnuo novce. I onda sve to još prizna kao da je to sasvim normalno.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.