1 min. čitanja

Primošten za dvije godine dobiva resort vrijedan 120 milijuna eura

Primošten za dvije godine dobiva resort vrijedan 120 milijuna eura
Foto: ATP/ZOOMVP

PRIMOŠTEN – Potpuna transformacija turističke ponude očekuje Općinu Primošten 2024. godine. Za tada je najavljen dovršetak izgradnje Prim Bay Resorta, greenfield investicije teške 120 milijuna eura, za koju je već ishođena većina dozvola, a koja će niknuti na području Marine Lučice.

Projekt obuhvaća područje od oko 140.000 četvornih metara na kojima će se razvijati tri segmenta. Oko 45,000 kvadrata bruto površine odlazi na 250 hotelskih soba, 112 apartmana s pogledom na more te 29 luksuznih dalmatinskih vila, piše Poslovni dnevnik.

Foto: ATP/ZOOMVP

Unutar resorta planira se i gradnja malog etno sela, što je dio takozvanog “edutainment” koncepta resorta – kroz spoj zabavnih i obrazovnih sadržaja nastojat će posjetitelje dodatno zainteresirati za destinaciju i potaknuti ih na istraživanje Primoštena i okolice.

Resort će biti neprometna zona, u kojoj će se moći kretati samo električna vozila. Na svakoj parceli uz građevinu bit će 40 posto zelenih površina, a u resortu bi trebalo biti zaposleno 300-njak ljudi.

Investitor projekta je austrijski financijaš Christoph Traunig, ujedno i član Vijeća Narodne banke Austrije, koji je prema pisanju Poslovnog dnevnika na Jadranu već sudjelovao u velikim investicijskim projektima kao što su Radisson Blu Split, Falkensteiner Punta Skala, Kempinski Adriatic, Jadranski luksuzni hoteli.

Ulagač je za Prim Bay Resort od Šibensko-kninske županije ishodio tražene dozvole, a preostale dvije su u postupku aplikacije. Općina Primošten je započela sa svojim dijelom posla kroz izgradnju kanalizacije, vodoopskrbe i druge osnovne infrastrukture, a te radove beskamatno kreditira sam investitor.

Projekt bi trebao biti gotov do 2024. godine.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.