1 min. čitanja

PRIJEVARA NA RABU Sklapao ugovore o gradnji, ali radove nikada nije započeo

PRIJEVARA NA RABU Sklapao ugovore o gradnji, ali radove nikada nije započeo
Foto: Pixabay

RAB - U nastavku kriminalističkog istraživanja nad 36-godišnjim hrvatskim državljaninom, policijski službenici Policijske postaje Rab su otkrili počinjenje još jednog kaznenog djela prijevare.  

Naime, osumnjičenog je za istovjetno kazneno djelo već prijavila rapska policija, a novim činjenicama utvrđenim u suradnji s krčkom policijom otkriveno je da je tijekom svibnja 2021. godine na području Malinske na Krku dogovorio s hrvatskom državljankom adaptaciju dijela kuće koju nikad nije napravio.

Oštećenu vlasnicu je držao u zabludi lažno joj obećavajući početak radova za koje je i preuzeo predujam od 3500 kuna, međutim, te građevinske radove nikada nije započeo niti vratio novac. Tako ju je ovom prijevarom materijalno oštetio za oko 465 eura.

Osim navedenog, 36-godišnjak se sumnjiči i za počinjenje kaznenog djela prijevara u gospodarskom poslovanju. Tijekom kriminalističkog istraživanja koje su rapski policijski službenici proveli u suradnji s kolegama V. policijske postaje Zagreb utvrđeno je da je u ožujku 2022. godine kao vlasnik i odgovorna osoba građevinske tvrtke potpisao ugovor s hrvatskim državljaninom o izgradnji drvene kuće za odmor. Tom prilikom je od investitora isto tražio uplatu predujma za materijal i početak građevinskih radova, a kasnije i posudbu novaca, no, s gradnjom nikada nije započeo. Lažnim obećanjima oštećenika je doveo u zabludu i oštetio ga u vrijednosti 34 000 eura.

Pod sumnjom u počinjenje navedenih kaznenih djela prijevara i prijevara u gospodarskom poslovanju, 36-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.