2 min. čitanja

Prijavite svoje ulje na 9. Festival maslina u Zagrebu

Prijavite svoje ulje na 9. Festival maslina u Zagrebu
Foto: Pexels

ZAGREB - Udruga Zagrebački maslinarski institut započela je s pripremama za organiziranje 9. Festivala maslina, koji će se održati 9. i 10. ožujka 2024. u hotelu Sheraton u Zagrebu.

Ulaz će za posjetitelje biti slobodan, a Festival će obuhvatiti ovih nekoliko najvažnijih aktivnosti: ocjenjivanje uzoraka ulja iz Hrvatske i inozemstva.

Analizu i ocjenjivanje provest će ovlašteni panel senzorskih analitičara Olea-Zadar. Očekuje se oko 300 uzoraka ulja; prodajna izložba najkvalitetnijih hrvatskih maslinovih ulja i drugih proizvoda koji se sljubljuju s maslinama (sir, vino, suhomesnati proizvodi, med), te proizvoda za maslinarstvo (zaštita, gnojidba i oprema); stručni skup s izlaganjima vrsnih predavača iz područja maslinarstva, naročito o zdravstvenoj i nutritivnoj vrijednosti ekstra djevičanskog maslinovog ulja; radionica vođene degustacije ulja – prepoznavanje poželjnih karakteristika ulja, ali i mogućih mana. Radionica doprinosi edukaciji potrošača; radionica za izradu kozmetike na osnovi maslinovog ulja – izrada krema za zaštitu lica i tijela.

Prvi rok za slanje uzoraka (s nižom cijenom, 50 eura) je 15. prosinca 2023., a zadnji rok (puna cijena, 60 eura) je 15. siječnja 2024.

Detaljniji uvjeti se mogu vidjeti na Prijavnici, koja se nalazi OVDJE.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Poteklo prvo ulje iz prvog maslinika u Hrvatskom zagorju!
Miro Mraz, 37-godišnji vlasnik OPG-a iz Kozjaka Začretskog kod Svetog Križa Začretja, u ožujku je zasadio prvi maslinik u Hrvatskom zagorju. Sad je odradio prvu berbu maslina u svom masliniku od 30 stabala i napravio prvo zagorsko ekstra djevičansko maslinovo ulje ikada, piše Zagorje.com. - Posadil…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.