2 min. čitanja

PRIJATELJI ŽIVOTINJA DIGLI PRIJAVU “Scena tigra na trajektu je grozna stvarnost ‘zaštitite životinja’ u Hrvatskoj”

PRIJATELJI ŽIVOTINJA DIGLI PRIJAVU “Scena tigra na trajektu je grozna stvarnost ‘zaštitite životinja’ u Hrvatskoj”
Foto: Čitatelj / Pixabay / Ilustracija

Mnogi su danas bili zatečeni bizarnim prizorom tigra u prikolici koju je prevozio trajekt za Hvar, ia i Društvo Prijatelja životinja, koji su objavili da kreću s prijavama svim nadležnim institucijama.

– Zatečeni smo prizorom s fotografije koju smo maloprije dobili na mail i koja se vrti na svim portalima i grupama. Krećemo s prijavama svim nadležnim institucijama i inzistirat ćemo na konkretnoj reakciji!

Scena tigra na trajektu simbolizira groznu stvarnost po pitanju zaštitite divljih životinja u Hrvatskoj. Teško je odrediti je li gore ako se radi o nelegalnom ili legalnom slučaju prijevoza i smještaja životinje sa fotografije. Tigru je u krajnjem slučaju svejedno, a za nas jednako sramotno. Bez obzira na destinaciju, čeka ga psihičko zlostavljanje zatočeništvom, a na raspolaganju će imati 18 tisuća puta manje prostora nego što bi ga koristio u svojem prirodnom okolišu…

Želimo napomeniti da, čak i ako je nešto registrirano i legalizirano, ne znači da je to ujedno i pravedno i moralno te da životinje u tom slučaju ne pate. Svi zoološki vrtovi funkcioniraju na jednak način i s jednakim ciljem, bez obzira na uvjete držanja – kod svih je prisutno prisilno zatočavanje divljih životinja, njihov uzgoj i trgovina, a sve u svrhu zarade, zabave ili nekog drugog razloga nevezanog za zaštitu životinja s kojom zoološki vrtovi nemaju veze.

Vrijeme je da se zapitamo zar zaista želimo da fotografije iz Hrvatske po kojima ćemo biti zapamćeni budu scene tigrova na +35 na trajektima i medvjeda kraj gostionica, te da se uz sve prirodne ljepote i životinje koje se tamo skrivaju ponosimo onim zatočenima koje uopće nisu iz naših krajeva, niti bi tu trebale biti… – poručuju Prijatelji životinja.

Podsjetimo, na trajektu za Hvar posada je zatekla tigra, a J

adroliniji nije bio prijavljen prijevoz životinje već osobnog vozila s prikolicom. Članovi posade saznali su za životinju tek kad ih je vlasnik prikolice na pola kanala pitao je li može dignuti ceradu na prikolici da ‘beštija’ dobije malo zraka. Kada su digli ceradu, imali su što i vidjeti.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

NA TRAJEKT UKRCAO TIGRA! Posada za životinju saznala tek na pola puta do Hvara
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.