1 min. čitanja

UŽAS U TURISTIČKOM RAJU Talijanskog turista ubio morski pas tigar

UŽAS U TURISTIČKOM RAJU Talijanskog turista ubio morski pas tigar
Foto: Wikimedia

Talijanski turist, 56-godišnji Antonio Straccialini preminuo je u Kolumbiji od ozljeda zadobivenih nakon napada morskog psa. Incident se dogodio u kolumbijskom arhipelagu San Andrés, u Karipskom moru.

Antonio Straccialini je plivao u blizini litice koju plivači rijetko posjećuju, kada ga je životinja iznenada ugrizla. Neki ljudi, privučeni vriscima, potrčali su i uspjeli ga dohvatiti nakon što je s teškom mukom došao do stijena. Primljen je u bolnicu, no ubrzo je preminuo od krvarenja iz duboke rane na nozi.

Lokalne vlasti potvrdile su da je Talijana napao morski pas tigar.

U međuvremenu, Agencija za održivi razvoj arhipelaga San Andrés, Coralina izrazila je žaljenje zbog nesretnog slučaja u području Pox Hole, popularno poznatom kao Piscinita.

U priopćenju za javnost kažu da su odmah nakon što su saznali da se ovo dogodilo, “naložili odmah zajedničku operaciju s mornaricom, obalnom stražom, nacionalnom policijom i Ministarstvom poljoprivrede i ribarstva.

Komentirajući incident, Coralina podsjeća da je “zahvaljujući 14 godina potpune zaštite morskog okoliša na tom području, populacija morskih pasa narasla i postala, prema nedavnim znanstvenim istraživanjima, druga najvažnija u svijetu”.

– Na temelju video zapisa koji su kružili društvenim mrežama bilo je moguće utvrditi da su se na području kobne nesreće nalazila dva velika morska psa tigra (Galeocerdo cuvier), čiju su identifikaciju potvrdili stručnjaci u nacionalnoj razini.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Fantastični prizori veličanstvene gorostasne psine u Kvarneru: “Dugo sam na moru, ali ovo vidim prvi put!”
MORSKI PSI – Tri mita koja treba razbiti
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.